Šorīt daudzviet autoceļus klāj sniegs un apledojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šorīt visos Latvijas reģionos vismaz daži lielo autoceļu posmi ir sniegoti un apledojuši, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemes šosejas (A2) posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, Valmieras šosejas (A3) posmā no Braslas tilta līdz Valkai, Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Pļaviņām līdz Nīcgalei, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam un Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Kaģiem un no Anneniekiem līdz Skrundai, Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Usmai un Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jēkabpils, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkaimēs.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 96 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC aicina autovadītājus īpaši uzmanīties, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu