Brasas tilta demontāžu Rīgā veiks arī naktīs, darbi var pārsniegt pieļaujamā trokšņa līmeni (1)

LETA
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas, 1. decembra, līdz 23. decembrim Brasas pārvada demontāža darba dienās notiks arī nakts stundās, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Darbi var pārsniegt pieļaujamā trokšņa līmeni, un tie tiks veikti laikā, kad nekursē vilcieni.

Brasas pārvada demontāžas darbi noritēs no plkst. 23 līdz 6. Nedēļas nogalēs - naktīs no piektdienas uz sestdienu, no sestdienas uz svētdienu un no svētdienas uz pirmdienu - darbi nenotiks.

Kā ziņots, iepriekšējo remontdarbu laikā tika konstatēts, ka pārvada stāvoklis ir tik slikts, ka tas pilnībā jānojauc, kā arī jāizprojektē un jāuzbūvē no jauna. Būvniecības procesu būtiski sarežģīs nepieciešamība nodrošināt nepārtrauktu tramvaja satiksmi pa vienu no pārvada brauktuves pusēm.

Pārvada demontāžu veic AS "Kauno tiltai" par 586 303 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā informēja Rīgas dome, Brasas pārvada celtniecībā tika sākta 1957. gadā. Ekspluatācijā tilts tika nodots 1959. gadā. 2019. gada maijā pārvada nesošajās konstrukcijās tika konstatēti būtiski bojājumi, kā rezultātā Būvniecības valsts kontroles birojs un un Satiksmes departaments būvdarbus apturēja līdz izmainīta būvprojekta izstrādei.

Lai nodrošinātu satiksmes plūsmu, tika izstrādāts pagaidu dzelzceļa pārbrauktuves projekts un 2019. gada decembrī izbūvēta pagaidu dzelzceļa pārbrauktuve. Tika veikta pārvada inspekcija, tālākā Brasas pārvada konservācijas darbu projekta izstrāde un tā realizācija.

Lai nodrošinātu tramvaja kustību, esošās sliedes tika pārceltas uz pusi, kura netiks demontēta. Konservācijas darbi tika pabeigti 2020. gada 18. martā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu