FOTO ⟩ "Iesaldēta" satiksme Rīgā - sabiedriskais transports kavē līdz pat 40 minūtēm (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Sniegputenis trešdien, 1. decembrī, "iesaldējis" satiksmi teju visā Rīgā - uz ielām veidojas pamatīgi sastrēgumi, autobusi kavē 40 minūtes. 

"Pilsētā sākusies snigšana - kopējā satiksmes plūsma kļūst lēnāka un var tikt ietekmēta arī sabiedriskā transporta kursēšana. Aicinām sekot līdzi kopējai situācijai un pēc iespējas ieplānot papildu laiku braucienam!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda "Rīgas satiksme". 

Laikapstākļu dēļ autobusi kavē līdz 40 minūtēm, trolejbusi līdz 30 minūtēm, savukārt tramvaji līdz 10 minūtēm. Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un jāņem vērā, ka satiksmes plūsma ir lēnāka. 

"Rīgas ielu uzturētāji ziemā" informē, ka pilda visus ielu tīrīšanas darbus un šobrīd diennakts režīmā strādā 47 kaisīšanas vienības, 12 traktori un 8 ielu kaisītāji.

Foto: Sniegs Rīgā

"Balticmaps" dati rāda, ka apgrūtināta satiksme ir praktiski uz visām Rīgas galvenajām ielām un tiltiem. Ceļā gandrīz stundu ilgāk nekā parasti autovadītājiem jāpavada A. Deglava ielā, posmā no G. Astras līdz Nīcgales ielai, K. Ulmaņa gatvē posmā no O. Vācieša līdz Vienības gatvei, Granīta ielā no Rājumsila līdz Krustpils ielai, kā arī K. Ulmaņa gatvē posmā no Liepājas līdz O. Vācieša ielai.

Pamatīgs sastrēgums ir izveidojies arī Mūkusalas ielā, kā arī uz Akmens un Vanšu tiltiem, Kalupes ielā, Lubānas ielā, Dzelzavas ielā, Čaka ielā, Krasta ielā braucot uz Salu tiltu, kā arī pagriezienā uz Slāvu ielu. To ievērojis arī sociālo tīklu lietotājs.

Lūgumu braucējiem ievērot papildu distanci izteicis arī velobraucējs.

Braucienam ar sabiedrisko transportu jāieplāno papildu laiks. 

"Rīgas satiksme" arī ziņo, ka no 3. novembra veiktas izmaiņas kustības sarakstos, izlīdzinot sabiedriskā transporta izlaidumu atbilstoši pasažieru plūsmām un personāla pieejamībai reisu izpildē.

"Aicinām sabiedrību būt saprotošai un lūdzam ņemt vērā, ka satiksmi šodien var ietekmēt ne vien aktīvā snigšana, bet arī Rīgā notiekošā NATO ārlietu ministru sanāksme - jau no pirmdienas, kad Rīgā ieradās NATO dalībnieki, vērojami sastrēgumi.

Sastrēgumu laikā var tik ierobežota iespēja efektīvi veikt sniega tīrīšanas darbus, kā arī tiek apgrūtināta ielu kaisīšana. Laika prognoze turpmākās divas dienas sola puteni, līdz ar to mēs plānojam piesaistīt papildu tehniku. Esam arī gatavi uzsākt sniega izvešanu, ja būs tāda nepieciešamība," ziņo "Rīgas ielu uzturētāji ziemā".

Jau ziņots, ka Latviju no dienvidrietumiem trešdienas vakarā, 1. decembrī, sasniegs ar nākamo ciklonu saistīta nokrišņu zona, kas neatkāpsies līdz piektdienai.

Snigs un nedaudz putinās, daudzviet snigs stipri, Rīgas līča Kurzemes piekrastē gaidāms spēcīgs putenis. Sākot no dienvidrietumiem, sniegs daudzviet pāries lietū. Gaisa temperatūra ceturtdien pakāpsies līdz 0..+4 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies Ziemeļvidzemē.

Piektdien galvenokārt snigs, vietām snigs ļoti stipri un putinās. Divu dienu kopējais nokrišņu daudzums vietām var sasniegt 30 milimetru, sniega sega var kļūt par 10-20 centimetriem biezāka.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs trešdienas rītā izsludinājis gan dzelteno, gan oranžo brīdinājumu par stipru snigšanu, kas būs spēkā no trešdienas vakara līdz ceturtdienas pēcpusdienai. Brīdinājumā teikts, ka naktī valsts teritoriju no dienvidrietumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, kas nesīs ilgstošu snigšanu. Nakts laikā daudzviet sniega segas biezums palielināsies par 5-9 centimetriem, bet 2.decembrī dienas laikā par vēl 5-9 centimetriem.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu