Ķibermanim 14. vieta divniekos Pasaules kausa bobslejā trešajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis.
Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien, 4. decembrī, Latvijas pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža Altenbergas trasē Vācijā Pasaules kausa (PK) bobslejā trešā posma sacensībās divniekiem ierindojās 14. vietā, Emīla Cipuļa un Dāvja Kaufmaņa vadītajiem divniekiem ieņemot attiecīgi 21. un 22. vietu.

Pirmajā braucienā Kaufmanis trases augšdaļu veica labi, bet pēc devītās virāžas pieļāva kļūdu virkni, kas braucienā ļāva ieņemt 22. vietu 1,1 sekundi aiz vācieša Johannesa Lohnera.

Ķibermanis startā par ilgu uzskrēja, veica diezgan labu braucienu, taču kamanas neslīdēja, viņam pēc pirmā brauciena ieņemot vien 14. vietu 0,71 sekundi aiz Lohnera.

Tikmēr Cipulis kļūdījās, jau veicot pirmo virāžu, un vēlāk ar labāku braucienu nekā Kaufmanim vairs nespēja atgūt nokavēto, kaut gan Kaufmani viņš apsteidza par vienu sekundes simtdaļu, ierindodamies 21.vietā. No Lohnera viņš atpalika par 1,09 sekundēm.

Cipulis un Kaufmanis pie otrā brauciena netika, 20.vietu pirmajā braucienā ieņēmušajam britam Laminam Dīnam zaudējot attiecīgi sešas un septiņas sekundes simtdaļas.

Lohners trasi veica 54,90 sekundēs, par piecām sekundes simtdaļām apsteidzot krieva Rostislava Gaitjukeviča pilotēto divnieku un par 0,16 sekundēm - tautieti Frančesko Frīdrihu, kurš, startējis ar 13. numuru, rupji kļūdījās 13. virāžā.

Otrajā braucienā Ķibermanim perfekta nebija ceturtā virāža, taču visā atlikušajā trases daļā ar dažām sīkām neprecizitātēm uzskatāmi bija redzams, ka neslīd kamanas, arvien vairāk atpaliekot no konkurentiem.

Otrajā braucienā Latvijas pilots sasniedza 11. labāko laiku, un divu braucienu summā viņš ierindojās 14. vietā, no uzvarētāja Frīdriha atpaliekot par 1,2 sekundēm.

Frīdrihs arī otrajā braucienā kļūdījās 13. virāžā, taču mazāk. Viņš braucienā sasniedza labāko laiku un summā Lohneru, kurš daudz kļūdījās trases lejasdaļā un braucienā sasniedza vien piekto laiku, apsteidza par 0,24 sekundēm.

Trešais finišēja Gaitjukevičs, kurš Frīdriham piekāpās 0,27 sekundes.

Ceturtais summā bija kanādietis Kristofers Springs, piektais - vēl viens vācietis Kristofs Hāfers un sestais - otrs kanādietis Džastins Kripss.

Kaufmanis un Edgars Nemme startēja kā pirmie, Ķibermanim un stūmējam Dāvim Spriņģim bija 14.numurs, bet Cipulis ar Kristu Lindenblatu savas mūžā trešās sacensības Pasaules kausā uzsāka ar 20. kārtas numuru. Posmam pieteikušās bija 26 ekipāžas.

Kamēr Ķibermanis un Kaufmanis pirms nedēļas PK otrajā posmā startēja Īglsas trasē Austrijā ieņemot attiecīgi 13. un 14. vietu, Cipulis Altenbergā brauc jau otro nedēļu pēc kārtas, jo iepriekšējā nedēļas nogalē viņš šeit Eiropas kausa posmā ar stūmēju Regnāru Kirejevu izcīnīja astoto vietu un četrinieku sacensībās - devīto.

Iepriekšējā posmā gan divniekos, gan četriniekos Īglsā uzvarēja Frančesko Frīdrihs, četrinieku sacensībās Ķibermaņa ekipāžai ierindojoties otrajā vietā, bet Kaufmanim izcīnot 16.pozīciju.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis, nestartējot divos no 12 posmiem, kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu aiz vācieša Frančesko Frīdriha un viņa tautieša Johannesa Lohnera, kā arī čeha Dominika Dvoržāka.

Altenbergas trasē iepriekšējā sezonā PK posmi nenotika, bet pasaules čempionātā šajā trasē divniekos trīskāršu uzvaru svinēja mājinieki ar Frīdrihu priekšgalā. Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni ierindojās sestajā vietā, karjeru beigušais olimpiskais čempions Oskars Melbārdis ar Lindenblatu bija 12. vietā, bet Cipulis ar stūmēju Arni Bebrišu - 21. vietā.

Gan Kaufmanim, gan Cipulim Pasaules kausā tās būs trešās sacensības divniekos. 2020. gada novembrī Kaufmanim Siguldā izdevās izcīnīt desmito vietu, kamēr Cipulim - 12. vietu.

Piektdien kļuva zināms, ka Miknis ceļa cīpslas savainojuma dēļ nevarēs startēt vismaz līdz Siguldas posmam, kas notiks gadu mijā.

Svētdien notiks sacensības četrinieku ekipāžām.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī nākamie divi posmi notiks Vācijas trasēs - Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu