Ķibermaņa četrinieku ekipāžai desmitā vieta Pasaules kausa bobslejā trešajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti (pilots Oskars Ķibermanis)
Latvijas bobslejisti (pilots Oskars Ķibermanis) Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Lauri Kaufmani un Intaru Dambi svētdien izcīnīja desmito vietu Altenbergas trasē Pasaules kausa posmā bobslejā četriniekiem, bet Dāvis Kaufmanis kopā ar stūmējiem Regnāru Kirejevu, Edgaru Nemmi un Kristu Lindenblatu, nepiedaloties otrajā braucienā, ieņēma pēdējo vietu.

Divu braucienu summā Ķibermanis ierindojās desmitajā vietā, uzvarētāja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžai piekāpjoties 1,28 sekundes.

Otro vietu sacensībās izcīnīja austrieša Benjamina Maiera ekipāža, no uzvarētāja atpaliekot 0,67 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Krievijas pilota Rostislava Gaitukēviča četrinieks, Vācijas četriniekam zaudējot 0,8 sekundes.

Pirmajā braucienā Ķibermaņa rezultātu ietekmēja starta ātrums (5,25 sekundes), kas bija vien 12.ātrākais, kā rezultātā tika ieņemta tikai desmitā vieta, līderim Frīdriham zaudējot 0,64 sekundes. Savukārt otrajā braucienā Latvijas pilotam izdevās uzlabot starta laiku par 0,03 sekundēm, kas ļāva uzrādīt arī labāku finiša laiku.

Kaufmaņa ekipāža pirmā brauciena sākuma daļā pieļāva vairākas mazas kļūdas, taču trases lejasdaļā tās rezultējās lielākās kļūdās, kas pamatīgāk ietekmēja finiša laiku, beigās piekāpjoties Frīdriham 1,62 sekundes. Pēc pirmā brauciena Kaufmaņa ekipāža ieņēma pēdējo 23. vietu, tāpēc nestartēja otrajā braucienā.

Ķibermaņa četrinieks pirmajā braucienā startēja 11., bet Kaufmaņa ekipāža trasē devās kā 18. no 23 ekipāžām.

Jau ziņots, ka stūmējs Matīss Miknis ceļa cīpslas savainojuma dēļ nevarēs startēt vismaz līdz Siguldas posmam, kas notiks gadu mijā.

Iepriekšējā posmā Īglsā gan divniekos, gan četriniekos uzvarēja Frančesko Frīdrihs, četrinieku sacensībās Ķibermaņa ekipāžai ierindojoties otrajā vietā, bet Kaufmanim izcīnot 16.pozīciju.

Trases rekords startā 5,01 sekunde pieder Frīdriham, bet trases rekordu 53,17 sekundes 2008.gada 24.februārī sasniedza vācieša Andrē Langes ekipāža.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausā četriniekos notika tikai četras sacensības, un visās uzvarēja Frīdrihs. Oskara Melbārža četrinieks kopvērtējumā ierindojās astotajā, bet Ķibermanis bija 23.vietā, startējot tikai vienā no četriem posmiem.

Altenbergas trasē iepriekšējā sezonā PK posmi nenotika, bet pasaules čempionātā šajā trasē četriniekos uzvaru izcīnīja Frīdriha ekipāža. Ķibermaņa četrinieks ieņēma vietu uzreiz aiz goda pjedestāla, bet Melbārža ekipāža ierindojās astotajā vietā.

Jau ziņots, ka sestdien divnieku sacensībās Ķibermanis kopā ar Spriņģi ierindojās 14.vietā, bet Emīļa Cipuļa un Kaufmaņa ekipāžas ieņēma attiecīgi 21. un 22.vietu.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī otrais Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē notiks turpat Īglsas trasē. Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu