Latvijā atklāti pirmie Covid-19 omikron paveida gadījumi (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Cilvēki lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Medicīnisko laboratorijas analīžu veikšanas uzņēmums SIA "E.Gulbja laboratorija" (EGL) svētdien konstatējis divus pacientus, kuri inficējušies ar Covid-19 omikron paveidu, ziņo uzņēmums.

Siekalu paraugus sestdien nodevuši ieceļotāji lidostā "Rīga".

Pirmreizējās testēšanas laikā noskaidrots, ka paraugi neatbilst delta paveidam un tika veikta sīkāka papildu izmeklēšana - vīrusa sekvences noteikšana, izmantojot Sangera sekvenēšanas metodi. Sekvenēts pīķa proteīna kodējošās sekvences reģions, kas ļauj noteikt omikrona paveidu.

Par iegūtajiem rezultātiem informēts Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Kā norāda EGL, turpmākā paraugu izmeklēšana tiks veikta saskaņā ar SPKC un Nacionālās mikrobioloģijas references laboratorijas noteikto algoritmu.

Kā ziņots, Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) 24.novembrī tika konstatēts jauns Covid-19 variants ar lielu skaitu mutāciju, kas vainojams straujā infekcijas gadījumu skaita pieaugumā šajā valstī. Jaunā vīrusa paveida apzīmēšanai piešķirts grieķu alfabēta 15.burts - omikrons.

Jaunā paveida izplatīšanās jau ir novedusi pie brīdinājumiem, ka tuvākajos mēnešos vairāk nekā puse jauno Covid-19 gadījumu Eiropā var būt šī paveida gadījumi.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu