Krievijas un Ukrainas pamiera sarunas cietušas neveiksmi: valstis vaino viena otru (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ukraina un Krievija viena otru vaino par to, ka ceturtdien vēlu vakarā neveiksmi cieta mēģinājumi panākt jaunu pamieru Austrumukrainā.

Ukraina, kuras karavīri valsts austrumos kopš 2014.gada cīnās ar Krievijas apbruņotajām kaujinieku bandām, paziņoja, ka Maskava noraidījusi virkni ierosinājumu, tostarp gūstekņu apmaiņu, kontrolpunktu atvēršanu un kopīgā komunikāciju centra paplašināšanu.

"Diemžēl Krievijas Federācija ar izdomātiem ieganstiem noraidīja visas Ukrainas puses iniciatīvas," paziņoja Trīspusējās kontaktgrupas Ukrainas delegācija.

Trīspusējā kontakta grupā pārstāvēta arī Krievija un Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO).

Savukārt Krievija paziņoja, ka Ukrainas iesniegtie priekšlikumi bijuši "pilnīgi absurdi". Tā apsūdzēja Kijevu par sarunu imitēšanu.

Kā piemēru Krievijas puse minēja ierosinājumu Kopīgajam kontroles un koordinācijas centram, kurš atbildīgs par pamiera vienošanos izpildi, pievienot Vāciju un Franciju.

"Tādos apstākļos [kaujinieku bandu kontrolētie apgabali] Doņecka, Luganska un EDSO neuzskatīja, ka ir iespējams turpināt sarunas. Mēs saprotam tādu lēmumu," paziņoja Krievijas sūtnis kontakta gripā Boriss Grizlovs.

EDSO pagaidām situāciju nav komentējusi.

Pagaidām nav arī skaidrs, vai būs jaunas sarunas pamiera panākšanai.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu