FOTO ⟩ Viens no briesmīgākajiem negadījumiem Meksikā: kravas mašīnas avārijā bojā gājuši 54 cilvēki (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vismaz 54 cilvēki gājuši bojā un daudzi nogādāti slimnīcā pēc kravas automašīnas avārijas Meksikas dienvidos, Čiapasa štatā, spēkratam apgāžoties un ietriecoties gājēju tiltā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Kravas automašīna ceturtdien, 9. decembrī, pārsniedza ātrumu, apgāzās asā līkumā un ietriecās gājēju tiltā.

Foto: Kravas automašīnas avārija Meksikā

Automašīnā atradās vairāk nekā 150 cilvēku, kas, iespējams, bija migranti no Centrālamerikas. Avārijas brīdī tie bija saspiesti kravas automašīnas piekabē. 

Varas iestādes uzskata, ka vadītājs pārsniedzis ātrumu, kad kravas mašīna pagriezās asā līkumā un apgāzās cilvēku svara dēļ.

Sabīna Lopesa, kura dzīvo netālu un pēc avārijas skrēja uz notikuma vietu, pastāstīja, ka redzējusi desmitiem cilvēku, kas kliedz no sāpēm, daži bija iesprostoti atlūzās, bet citi atradās bezsamaņā.

"Bija šausmīgi dzirdēt vaimanas. Es tikai domāju par palīdzību," sacīja 18 gadu vecā Lopesa.

Viņa sacīja, ka avārijas trieciens konteineru pārlauzis uz pusēm un norāvis tam jumtu.

"Es redzēju piecus, sešus bērnus, kuri bija nepārprotami ievainoti. Cilvēki ar lauztām kājām, ribām, [ievainotām] galvām, griezumiem kaklā.

Raudāšana, sāpes, izmisums. Tā bija šausmīga aina," notikušo komentē Isaiss Diazs, kas notikuma vietā ieradās 15 minūtes pēc avārijas un palīdzēja mediķiem aprūpēt izdzīvojušos. 

Čiapasa štata iedzīvotāji avārijā izdzīvojušajiem piedāvāja ūdeni un mobilos tālruņus, lai sazinātos ar radiniekiem. Viņi arī teica, ka vadītājs un vēl viena persona bija ievainoti, taču pēc tam aizbēga.

"Tas ir viens no briesmīgākajiem šāda veida negadījumiem Meksikā. Notikuma vietā tika apstiprināta 49 cilvēku nāve, bet vēl pieci miruši slimnīcā,"

sacīja Čiapasa štata gubernators Rutilio Eskandons. Viņš atklāja, ka avārijā tika ievainoti arī aptuveni 105 cilvēki - 83 vīrieši un 22 sievietes.

Neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki sacīja, ka upuru vidū ir vīrieši, sievietes un bērni. Lielākā daļa cilvēku bija no Gvatemalas, bet citi bija no Hondurasas, Ekvadoras un Dominikānas Republikas.

Čiapasa, kas atrodas kaimiņos Gvatemalai, ir nozīmīgs tranzīta punkts migrantiem bez dokumentiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu