Ķibermanis un Kaufmanis sāk nedēļas nogali ar divām četrinieku sacensībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja piloti Oskars Ķibermanis un Dāvis Kaufmanis šodien Vinterbergā sāks Pasaules kausa posmu, kurā tiks aizvadītas sezonas ceturtās un piektās četrinieku ekipāžu sacensības.

Sestdien pirmais brauciens sāksies plkst.11, bet otrais - pusotru stundu vēlāk. Svētdien braucieni būs attiecīgi plkst.14.30 un 16. Tiešraidē sacensības translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Ķibermanis sestdien startēs ar piekto numuru un viņa ekipāžā iekļauti stūmēji Dāvis Spriņģis, Lauris Kaufmanis un Edgars Nemme. Kaufmanim sestdien ir 24.numurs, bet viņa ekipāžu iestums arī Ivo Dans Kleinbergs, Reinis Nungurs un Krists Lindenblats.

Pašlaik vadošais Latvijas stūmējs Matīss Miknis traumas dēļ nestartē.

Posmos Insbrukā Ķibermanis četriniekos bija piektais un otrais, bet pirms nedēļas Altenbergā viņš finišēja desmitais. Kaufmanis pirmo posmu izlaida, bet pārējos divos bija 16. un 23.pozīcijā.

Visās trīs līdzšinējās četrinieku sacensībās uzvarējis vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš kopvērtējumā ar 675 punktiem ir līderis. Austrietim Benjaminam Maieram 586 punkti dod otro vietu, bet trešais ar 570 punktiem ir vācietis Johanness Lohners. Ķibermanis iekrājis 538 punktus un ir sestais, bet Kaufmanis ar 146 punktiem atrodas 23.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausā četriniekos notika tikai četras sacensības, un visās uzvarēja Frīdrihs. Oskara Melbārža četrinieks kopvērtējumā ierindojās astotajā, bet Ķibermanis bija 23.vietā, startējot tikai vienā no četriem posmiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamnedēļ bobslejisti un skeletonisti atkal sacentīsies Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu