Medijs: Pirmie ASV omikron gadījumi bijuši vakcinētiem cilvēkiem, kam slimības gaita bijusi viegla (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Pirmie omikron gadījumi ASV tikuši atklāti, galvenokārt, vakcinētiem cilvēkiem. Viņiem slimības gaita bijusi viegla. Patlaban nav saņemta informācija par hospitalizācijām vai nāves gadījumiem omikron dēļ, ASV Slimību kontroles un profilakses centrs informējis ziņu mediju "Bloomberg".

Līdz 8. decembrim ASV izmeklēti 43 Covid-19 gadījumi par kuriem ir bijušas aizdomas.

Četras piektdaļas no cilvēkiem bijuši pilnībā vakcinēti. Biežāk sastopamie simptomi esot klepus, nogurums, aizlikts deguns vai iesnas, liecina ASV Slimību kontroles un profilakses centra informācija.

Zinātnieki vēljoprojām cenšas saprast galvenās līdzības un atšķirības starp omikron un šobrīd dominējošo delta variantu ASV. Būtiski saprast, cik lipīgs ir jaunais paveids, cik labi tas izvairās no imūnās atbildes reakcijas.

"Daudzi no pirmajiem ziņojumiem par omikron gadījumiem bijusi viegla slimības gaita, lai gan, tāpat kā ar visiem variantiem, pastāv nobīde starp infekciju un smagākiem iznākumiem,"

liecina ASV Slimību kontroles un profilakses centra ziņojums.

Autori aicinājuši neizdarīt plašus secinājumus no agrīnajiem rezultātiem tāpēc, ka tie, kuri nesen ir ceļojuši starptautiski, visticamāk, ir jauni un vakcinēti cilvēki. Lielākā daļa saņemto omikron gadījumu bijuši pieaugušo vidū, kas jaunāki par 40 gadiem un kuriem Covid-19 slimības gaita ierasti ir vieglāka.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu