Bērboka: Šobrīd nav iespējams dot atļauju "Nord Stream 2" darbības sākšanai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Hannibal Hanschke

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka paziņojusi, ka šobrīd nav iespējams dot atļauju gāzesvada "Nord Stream 2" darbības sākšanai, jo gāzesvads neatbilst Eiropas Savienības (ES) enerģētikas tiesību normām.

Jaunā Vācijas valdības koalīcijas līgumā teikts, ka uz enerģētikas projektiem attiecas ES enerģētikas tiesību normas, un tas nozīmē, ka nav iespējams dot atļauju šī gāzesvada ekspluatācijas sākšanai, jo tas neatbilst ES enerģētikas tiesību normu prasībām, kā arī joprojām nav atrisināti drošības jautājumi, intervijā raidorganizācijai ZDF sacīja Bērboka.

Turklāt ASV un iepriekšējā Vācijās valdība pārrunājušas, ka "papildu eskalācijas gadījumā šis gāzesvads vairs nedrīkst būt savienots ar tīklu", teica ministre, norādot uz bažām par iespējamo Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Iecerēts, ka pa gāzesvadu, kura būvniecība tika pabeigta septembrī, ik gadu no Krievijas Vācijai tiks piegādāti 55 miljardi kubikmetru dabasgāzes.

Gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecība izraisījusi bažas, ka varētu pieaugt Rietumeiropas valstu atkarība no Krievijas gāzes un ka Maskava spēs palielināt spiedienu uz Ukrainu, jo Eiropa būs mazāk atkarīga no gāzes tranzīta piegādēm caur Ukrainu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu