Latvijā daudzviet būs nokrišņi. Vietām apledojuši ceļi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pastniece Šampētera ielā ziemā.
Pastniece Šampētera ielā ziemā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 14. decembrī, Latvijā debesis aizklās mākoņu sega un daudzviet gaidāmi nokrišņi - pārsvarā slapjš sniegs un sniegs, tomēr Kurzemē arī lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Valsts centrālajos un austrumu rajonos šodien gaidāms arī sasalstošs lietus - atkala, kas veidos stipru apledojumu, tāpēc ietves un ceļi būs slideni.

Gaisa temperatūra būs -1, +4 grādu robežās, savukārt jūras piekrastē - līdz +5 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas vietām piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā debesis būs apmākušās, gaidāms sniegs, slapjš sniegs, arī sasalstošs lietus un atkala. Uz ielām un trotuāriem veidosies apledojums.

Galvaspilsētā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, un gaiss iesils līdz 0, +2 grādiem.

Otrdienas rītā daudzviet Vidzemē un vietām Kurzemē un Zemgalē braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtina apledojums, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Otrdienas rītā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Strenčiem un pa Rīgas apvedceļu visa maršruta garumā.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Pļaviņām, pa Bauskas šoseju no Rīgas līdz Dimzukalnam, pa Jelgavas šoseju no Rīgas līdz Jelgavai, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Kaģiem, no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Skrundai, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Strazdei, pa Liepājas-Rucavas šoseju un pa Kokneses šoseju visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Saldus, Valkas un Valmieras apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 127 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu