VIDEO ⟩ "Ja celtnieki sāk Satversmi lasīt, tad rodas interpretācijas." Ruks atvainojas par video izskanējušo frāzi (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks atvainojas, ja netīši aizskāris konkrētas profesijas pārstāvjus, pēc sociālajos tīklos izplatītā video fragmenta no sarunas ar protesta akcijas "Rododendrs" dalībniekiem, kurā vērsis uzmanību, ka ne vienmēr Satversmi visi izprot. 

Armands Ruks informē, ka nevērsās pret konkrētu profesiju un tās pārstāvjiem, bet uzrunāja protesta dalībnieku Kasparu Lasi, kurš ir bijis vai vēl joprojām ir saistīts ar konkrēto profesiju, vēršot uzmanību, ka Satversmi ne vienmēr visi izprot. Valsts policijas priekšnieks atvainojas, ja netīši ir aizskāris konkrētās profesijas pārstāvjus.

"Ja celtnieki sāk Satversmi lasīt, tad rodas interpretācijas, kā jūs izprotat," Ruks sacīja protesta dalībniekiem.

Video: Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks sarunājas ar protesta akcijas "Rododendrs" dalībniekiem

Policijas priekšnieks uzsver, ka visiem ir tiesības zināt savas tiesības, jo īpaši Satversmē norādītās. Video no tās pašas tiešraides iespējams dzirdēt daļu starp Valsts policijas priekšnieku un protesta akcijas "Rododendrs" dalībniekiem Kasparu Lasi, Jāni S., Marinu K. u.c. personām, kur tās noliedz Satversmes esamību un ilgstoši cenšas Armandam Rukam uzdot provokatīvus jautājumus, vienlaikus nereaģējot uz aicinājumu nepulcēties un ievērot epidemioloģiskās drošības prasības.

Jau ziņots, ka Valsts policija pirmdienas, 13. decembra, vakarā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils kopumā līdz šim aizturējusi 16 personas, informēja Valsts policija.

Jaunākā informācija liecina, ka divas personas no vienas kompānijas aizturētas par sabiedrībā vispārpieņemto normu neievērošanu. Tāpat šovakar aizturēta piecu personu kompānija par huligāniskām darbībām Pils laukumā, sākumā aizturot divas personas un pēc brīža pārējos trīs, pielietojot asaru izraisošu vielu.

Visas aizturētās personas nogādātas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Protesta akcijas laikā savainojumu guvis viens no sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem, kurš ir nogādāts medicīnas iestādē, tiek skaidroti negadījuma apstākļi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Valsts policija.

Lai izvairītos no policijas par epidemioloģiskās drošības regulējuma pārkāpšanu, pasākumā klātesošais Gobzems savu uzrunu sāka, stāvot kādas tuvējās ēkas vārtos.

Pēc policijas automašīnas tuvošanās attiecīgajai vietai akcijas atbalstītāji lielā skaitā ir apstājušies apkārt policijas mašīnai, neļaujot tai turpināt ceļu.

Saistībā ar pulcēšanos ar automašīnām degvielas uzpildes stacijā 8 automašīnām anulētas tehniskās apskates, bet vēl 3 - arī numurzīmes.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu