Freimanis gūst 24 punktus un uzvar Vienotās līgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis.
Rolands Freimanis. Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis sestdien, 18. decembrī, Vienotās līgas mačā guva 24 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai "Ņižņij Novgorod" mājas spēlē izcīnīt uzvaru otrajā pagarinājumā.

Ņižņijnovgorodas basketbolisti ar rezultātu 108:104 (21:22, 19:22, 18:20, 24:18, 9:9, 17:13) pārspēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Freimanis, kurš laukumā pavadītajās 39 minūtēs un 29 sekundēs guva 24 punktus, bija uzvarētāju vienības rezultatīvākais spēlētājs. Viņš guva trīs no septiņiem divu punktu metieniem, vienu no deviņiem tālmetieniem un 15 no 17 soda metieniem, kā arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu pretinieku metienu, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, izprovocēja septiņas pretinieku piezīmes, sakrāja +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu 24.

Mājinieku komandas labā vēl 22 punktus guva Sergejs Toporovs.

Savukārt Krasnodaras vienībā rezultatīvākais ar 25 gūtajiem punktiem bija Ēriks Makkolums.

"Ņižņij Novgorod" ar piecām uzvarām deviņos mačos turnīra tabulā ieņem piekto vietu, Mareka Mejera pārstāvēta Permas "Parma" ar trīs panākumiem un četriem zaudējumiem ieņem septīto vietu, bet Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas tikusi pie trīs panākumiem deviņās spēlēs atrodas devītajā vietā 12 komandu konkurencē.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021. gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Uniks".

Kopš 2011./12. gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu