Porošenko tiek turēts aizdomās par valsts nodevību (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas Valsts Izmeklēšanas birojs (DBR) informējis bijušo prezidentu Petro Porošenko, ka viņš tiek turēts aizdomās par valsts nodevību un teroristisko organizāciju darbības atbalstīšanu lietā par ogļu piegādēm no Kijevas nekontrolētajām Donbasa teritorijām, pirmdien pavēstīja DBR.

Likumsargi "izmeklē krimināllietu par Ukrainas pilsoņu noziedzīgas shēmas organizēšanu - ogļu piegādēm no īslaicīgi okupētām teritorijām par kopējo summu 1,5 miljonu hrivnu (49 000 eiro) apjomā un sadarbību ar teroristiskajām organizācijām LTR un DTR", pavēstīja DBR, lietojot prokrievisko kaujinieku grupējumu abreviatūras.

"Piektais Ukrainas prezidents [Porošenko] tiek turēts aizdomās, ka pēc iepriekšējas vienošanās ar personu grupu, arī no Krievijas augstākās vadības pārstāvju vidus, sekmējis teroristisko organizāciju LTR un DTR darbību," teikts paziņojumā

Kā skaidro Porošenko atbalstītāji, lieta pret Porošenko safabricēta pēc patlabanējā prezidenta Volodimira Zelenska rīkojuma.

"Sākot no pirmās dienas, Zelenskim nonākot prezidenta amatā, tika sākta sistemātiska cīņa ar Ukrainas piekto prezidentu [Porošenko]," preses brīfingā sacīja bijušais parlamenta spīkers Oleksandrs Turčinovs.

"Pēc viņa tieša rīkojuma tika safabricēti simtiem krimināllietu pret Petro Porošenko. (..) Un visas šīs lietas ir pārvērtušās feikā. Tieši tāpat feikā pārvērtīsies kārtējā pēc patlabanējā prezidenta tieša rīkojuma safabricētā lieta," sacīja Turčinovs.

Jaunā lieta pret Porošenko skar Ukrainas nodrošināšanu ar oglēm militārās konfrontācijas laikā 2014. un 2015.gadā, skaidroja Turčinovs.

"Petro Porošenko, pēc tam kad būs piedalījies plānotās ārvalstu sanāksmēs un īsa atvaļinājuma, atgriezīsies Ukrainā, un jūsu kārtējā lieta pārvērtīsies farsā," viņš piebilda.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu