Krāslavas novadā izņem 90 tūkstošus cigarešu, kas maskētas pludinātas pa Daugavu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Koloj/Shutterstock

Krāslavas novadā izņemti 90 000 nelegālu cigarešu, kas maskētas ledū pludinātas pa Daugavu, informē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Pagājušajā sestdienā, 18. decembrī, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem operatīvo pasākumu laikā Krāslavas novada Kalniešu pagastā, Daugavā, konstatēja plostu, uz kura bija izvietotas deviņas kastes ar tabakas izstrādājumiem.

Kā norāda Kursīte, veicot tā apskati, konstatēts, ka plosts ir aprīkots ar GPS izsekošanas sistēmu. Lai objekts upē būtu grūtāk pamanāms, tas bija maskēts ledū.

Operatīvo pasākumu rezultātā tika izņemti 90 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Patlaban VP veic aktīvu izmeklēšanas darbu, lai noskaidrotu iesaistītās personas, piebilst Kursīte.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu