"Tuvojas vēl viena vētra." PVO brīdina par omikrona izplatību (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Arif biswas/Shutterstock

Pasaules Veselības organizācija (PVO) otrdien, 21. decembrī, brīdināja par "vēl vienas vētras tuvošanos", raksturojot koronavīrusa omikrona paveida dramatisko izplatību Eiropā - tas kļuvis par dominējošo paveidu vairākās valstīs.

Kopš omikrona identificēšanas pirms nepilnām četrām nedēļām tas konstatēts vismaz 38 no PVO Eiropas reģiona 53 valstīm, Vīnē apliecināja PVO reģionālais direktors Hanss Klūge.

Daudz jautājumu par omikronu joprojām nav atbildēti, atzina Klūge, tomēr ir zināms, ka tas kļuvis par dominējošo paveidu vairākās valstīs, arī Dānijā, Portugālē un Lielbritānijā, "kur skaitļi dubultojas ik pēc pusotras līdz trim dienām, ģenerējot iepriekš nepieredzētus transmisijas līmeņus".

Dažu nākamo nedēļu laikā jaunais paveids kļūs par dominējošo vairākās citās reģiona valstīs, situāciju jau tā stipri noslogotajās veselības aprūpes sistēmās tuvinot lūzuma punktam.

Omikrons visticamāk kļūs par dominējošo paveidu Eiropā, pieļāva Klūge.

"Lielais jauno inficēšanās ar Covid-19 vīrusu gadījumu skaits var novest pie vēl lielākas hospitalizācijas un plašiem traucējumiem veselības sistēmās un citos kritiskajos dienestos," viņš brīdināja. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu