Saistībā ar snigšanu spēkā ir oranžais brīdinājums. Braukšana galvenokārt apgrūtināta Zemgalē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velosipēdi Torņa ielā.
Velosipēdi Torņa ielā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Trešdienas, 22. decembra, rītā valsts centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana, sniega segai palielinoties par desmit centimetriem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Dienā lielā teritorijas daļā mākoņi debesis klās tikai daļēji, tomēr atsevišķos rajonos mākoņu būs vairāk un gaidāma snigšana, no rīta centrālajos rajonos stipra. Ceļi būs slideni, redzamība snigšanas laikā pasliktināta.

LVĢMC skaidro, ka centrālajos rajonos, turpinoties stiprai snigšanai, sniega segas biezums būs palielinājies par desmit centimetriem.

Pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par -3..-8 grādiem, vietām austrumos par -9..-10 grādiem.

Rīgā mākoņu daudzums būs mainīgs, ik pa laikam gaidāms sniegs, no rīta stiprs. Brauktuves un ietves būs slidenas, redzamība snigšanas laikā pasliktināta.

Pūtīs lēns ziemeļu puses vējš, maksimālā gaisa temperatūra būs -3..-5 grādi.

Līdz trešdienas plkst. 14 saistībā ar stingšanu izsludināts oranžais brīdinājums. LVĢMC brīdina, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes.

Trešdienas rītā sniegs Zemgalē un vietām Vidzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 85 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Ainažu šosejas (A1) no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas (A2) no Rīgas līdz Vangažiem un no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, kā arī Valmieras šosejas (A3) no Braslas tilta līdz Strenčiem. Tāpat ar papildu laiku jārēķinās, braucot pa Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6) posmu no Rīgas līdz Saulkalnei, Bauskas (A7), Jelgavas šoseju.

Apgrūtināta braukšana arī pa Liepājas šoseju (A9) no Rīgas līdz Anneniekiem un Ventspils šoseju (A10) no Rīgas līdz Strazdei un no Usmas līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

LVC brīdina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā valsts centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana, sniega segai palielinoties par desmit centimetriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu