VIDEO ⟩ Rīdzinieks 3. autobusā piedzīvojis nepatīkamu pārsteigumu. Raidījums skaidro, kā pasažieriem rīkoties līdzīgās situācijās (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāds rīdzinieks, kurš regulāri pārvietojas ar 3. autobusu, nesen piedzīvojis ļoti nepatīkamu braucienu, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Pašreiz spēkā esošie noteikumi norāda, ka sabiedriskajā transportā nedrīkst būt vairāk par 80% iespējamā pasažieru skaita. Uz katras otrās sēdvietas uzvilkts krusts, lai norādītu, kur nedrīkst sēdēt.

Rīdzinieks Edgars uz šāda krēsla novietoja savu somu, tomēr kāds uzstājīgs pasažieris ļoti vēlējās Edgaram sēdēt blakus.

"Sākumā viņš man krieviski vaicāja, vai var apsēsties. Norādot uz uzlīmēto krustu, teicu, ka nē, jo tā nedrīkst.

Pēc tam viņš sāka agresīvi rīkoties un centās aizvākt manu somu, lai vienalga tur apsēstos, kas viņam beigās izdevās ar savu resno pakaļu. Kad es viņam vienalga teicu, lai viņš no turienes aizvācas, viņš man sāka draudēt ar piekaušanu.

Sakiet, kā man pareizi rīkoties šādā situācijā, jo šādā gadījumā man rodas vēlme piekaut šo pasažieri.

Pasažieris uzskata, ka pie likumsargiem neesot vērts vērsties, jo tie tāpat nepaspētu atbraukt.

"Pasaukt šoferi palīgā, kliedzot pa visu autobusu, jo, ejot pie šofera, šis vīrietis apsēdīsies manā vietā un mani vairs nelaidīs sēdēt, kā arī šoferis diez vai atrisinātu šādu situāciju. Ja nav telefona – iemaukt pasažierim pa dibenu, izdzenot ārā no sēdvietas," iespējamos rīcības scenārijus apspriež Edgars.

"Rīgas satiksmē" raidījumam gan norāda, ka jebkurā gadījumā, kad pasažieris sajūt nepieciešamību pēc palīdzības, jāvēršas pie apkārtējiem, kā arī sabiedriskā transporta vadītāja.

Plašāk par pasažiera nepatīkamo pārsteigumu "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu