VIDEO Dreiliņu iedzīvotāji neapmierināti par smago automašīnu rūkoņu visas dienas garumā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Rīgā Augusta Deglava 151 mājas iedzīvotāji jūtas gaužām neapmierināti par netālu esošo stāvlaukumu. Vietējie iedzīvotāji pamanījuši, ka brīžiem pat visas dienas garumā smago automašīnu šoferi rūcina motorus, ziņo raidījums "Bez tabu".

Marinu šī problēma nomoka jau gandrīz gadu. Līdz ko termometra stabiņš noslīd zem nulles, smago mašīnu šoferi ir atkal klāt. Rīdziniecei izdevies fiksēt brīdi piecos no rīta, kad rūc mašīnu motori.

"Tas troksnis un gaisa piesārņojums ir neizturams! Arī vibrācijas var labi just, esot mājās. Janvārī pamanīju, ka viena kravas automašīna visu nakti bija iedarbināta. Turklāt – divas dienas pēc kārtas! Ir ļoti nepatīkami, manuprāt, tas nav normāli," saka Marina.

Sieviete atklāj, ka mašīnu izplūdes gāzes jūtamas pat dzīvoklī. Šoferu nekaunīgā rīcība Marinu nokaitinājusi, tāpēc viņa izsauca policiju. Tomēr kārtībsargi nespēja rīdziniecei palīdzēt.

Arī mājas apsaimniekotājs jau vairākus gadus cenšas ar smago automašīnu šoferiem cīnīties. Šobrīd vadītāji spītīgi ieņēmuši privāto stāvlaukumu.

"Mēs pāris gadus cīnījāmies līdz izcīnījām to, ka mums ir dzīvojamā zona. Satiksmes noteikumi paredz, ka dzīvojamajā zonā līdz piecām minūtēm var darbināt motoru, taču ilgāk nē, jo iedzīvotāji var saukt policiju.

Tagad viņi ir iebraukuši privātā stāvvietā un “Rīgas pilsētbūvnieks” neko nevar palīdzēt," saka Ivo Kiršblats, “Rīgas pilsētbūvnieks” pārstāvis.

Marina gada sākumā meklēja palīdzību arī pie instancēm. Veselības inspekcija ieradās konkrētajā adresē, veica mērījumus, taču pārkāpumus tomēr nekonstatēja.

Tomēr, uzklausot vietējo sūdzības, stāvvietas saimnieks “EuroPark” uz vārtiem novietoja zīmi, ka stāvlaukumā nedrīkst stāvēt ilgāk par piecām minūtēm ar ieslēgtu motoru. Taču, kā stāsta Marina, šoferi šo noteikumu klaji ignorē.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu