Rīgas cirka vadītājas amatā apstiprināta Māra Pāvula (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māra Pāvula.
Māra Pāvula. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Rīgas cirka vienīgo valdes locekli apstiprināta līdzšinējā cirka stratēģiskās attīstības vadītāja Māra Pāvula, kas jaunos darba pienākumus sāks pildīt no 3. janvāra, ziņo Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule.

Pāvula izraudzīta atklātā konkursā trīs pretendentu konkurencē.

Viņa vairākus gadus strādājusi arī kā Rīgas cirka skolas vadītāja, bijusi biedrības "Sansusī" valdes locekle un producente - mākslas rezidenču programmas vadītāja, kā arī projektu vadītāja un producente vairākās citās nevalstiskajās organizācijās, tostarp Beļģijā un Francijā.

Pāvula uzsver, ka aizvadīto gadu laikā Rīgas cirks ir aizsācis darbības kursu laikmetīgā cirka attīstības virzienā pēc Francijas un Zviedrijas parauga, mērķtiecīgi veidojot Latviju un Rīgas cirku kā reģionālo cirka mākslas un mākslas notikumu epicentru Baltijā.

Viņas ieskatā, lai nodrošinātu jomas ilgtspējīgu attīstību, nepieciešams turpināt un, nezaudējot kvalitāti, palielināt regulāru cirka māksliniecisko piedāvājumu, attīstīt cirka izglītības un treniņu infrastruktūru, kā arī stimulēt vietējo mākslinieku jaunradi un veidot projektus, kas iesaista vietējos māksliniekus, radot nodarbinātības iespējas.

"Tieši tāpēc Rīgas cirka turpmākajai darbības stratēģijai ir noteicošā loma tam, kā un kādā virzienā turpmākajā nākotnē cirka nozare attīstīsies Latvijā un pastarpināti arī visā Baltijas reģionā," atzīmē Pāvula.

Nākamruden ekspluatācijā paredzēts nodot restaurēto Rīgas cirka vēsturisko ēku. Pāvula akcentē, ka pēc darbu pabeigšanas cirka arēnā būs iespējams rīkot izrādes, mākslas rezidences, kā arī izmantot ēku, lai izstādītu apzināto cirka vēstures mantojumu un komunicētu par cirka mākslas vēsturi un attīstību. Pēc Pāvulas paustā, iespēja izmantot Rīgas cirka vēsturisko ēku paplašinās uzņēmuma darbības iespējas un palīdzēs piesaistīt sabiedrības uzmanību cirka mākslai.

Pāvula ieguvusi profesionālo maģistra grādu skatuves mākslā starptautiskās mākslinieciskās sadarbības jomā Parīzes VIII Universitātē un bakalaura grādu mākslā Latvijas - Francijas starptautisko sakaru programmā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA).

Jau ziņots, ka pieteikumus Rīgas cirka valdes locekļa amatam izvērtēja speciāli izveidota nominācijas komisija, kuru vadīja KM valsts sekretāre Dace Vilsone.

Komisijā strādāja arī KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Vimba un Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Dagnija Zepa. Savukārt neatkarīgās ekspertes statusā nominācijas komisijā bija LKA Skatuves mākslas katedras vadītāja, Latvijas Teātra padomes priekšsēdētāja Zane Kreicberga.

Komisija organizēja pretendentu intervijas, kurās padziļināti izvērtēja kandidātu izstrādātos Rīgas cirka turpmākās darbības attīstības piedāvājumus, to īstenošanas veidus un līdzekļus.

Rīgas cirka valdes locekļa alga pirms nodokļu nomaksas noteikta 2680 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu