Igaunijas policija aiztur Lietuvas autozagļu bosu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija arestē Aurimu Skirgailu.
Policija arestē Aurimu Skirgailu. Foto: Kaader Leedu Politsei Videost

Igauņu detektīvi gadiem ilgi strādājuši, lai atšķetinātu automašīnu zādzību vilni un izsekotu to līdz bēdīgi slavenajai "Kamuolus" grupējumam no Kauņas, vēsta igauņu medijs "Postimmes".

Jau vairāk nekā desmit gadus automašīnu zagļi no Lietuvas uzdarbojas Igaunijā. Aurimas Skirgaila, kurš tika uzskatīts par vienu no galvenajiem plānotājiem automašīnu zādzību vilnī Igaunijā, nesen notiesāts Tartu apriņķa tiesā. Tā ir pirmā reize, kad Lietuvas noziedznieks tiek notiesāts par noziedzīgas organizācijas izveidošanu Igaunijā.

Dienvidu apgabala prokurors Āro Sinmā sacīja, ka tiesvedība, kurā iesaistīti Lietuvas automašīnu zagļi, nebūt nav beigusies.

"Par šo grupējumu vien ir pieņemti četri spriedumi, savukārt ir daudzas citas personas, kas saistītas ar noziedzīgo organizāciju, bet neatrodas Igaunijā," sacīja Sīnmā.

Šī ir pirmā reize, kad var izgaismot Igaunijas varas iestāžu panākumus, jo grupējuma līderis tiesā atzīts par vainīgu.

Bīstami, bruņoti un profesionāli - tā jau ilgus gadus tiek raksturoti Igaunijā aktīvie Lietuvas autozagļi. Lai gan policijai vienmēr bija pamats uzskatīt, ka lietuviešu banda tiek vadīta no attāluma un noķertas tikai nelielas zivtiņas, beidzot izdevies pierādīt "Kamuolus" grupējuma nodarījumu un Skirgaila lomu tajā.

Grupējums "Kamuolus" dibināts ap 1999. gadu un nosaukts Giedriusa Janoņa vārdā, kurš tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem un bīstamākajiem Lietuvas noziedzniekiem. Grupējuma nosaukums aizgūts pēc viņa segvārda Kamuolus, kas nozīmē bumbu, un tiek baumots, ka tā ir saistīta ar Janoņa mīlestību pret futbolu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu