Vācijā un Nīderlandē pirotehnikas negadījumos vairāki bojāgājušie un ievainotie (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunā gada sagaidīšana Berlīnē. Ilustratīvs attēls.
Jaunā gada sagaidīšana Berlīnē. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Pirotehnikas sprādzienā Jaunā gada sagaidīšanas laikā Vācijas pilsētā Hennefā bojā gājis 37 gadus vecs vīrietis un slimnīcā nogādāts 39 gadus vecs vīrietis. Policijas pārstāvis izteicis aizdomas, ka uguņošanā izmantota paštaisīta petarde. Nīderlandes pilsētā Hāksbergenā dzīvību zaudējis 12 gadus vecs zēns, kurš vērojis pieaugošā rīkoto uguņošanu. Vīrietis vēlāk aizturēts un tiek vainots slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Nelaimes gadījums Nīderlandes pilsētā Hāksbergenā netālu no Enšedes noticis vēl krietnu laiku pirms Jaungada svinībām ap plkst.11.30, un tajā cietis vēl kāds 11 gadus vecs zēns. Notikušā apstākļi ir diezgan neskaidri. Hāksbergenas mērs jau izteicis līdzjūtību bojā gājušā tuviniekiem.

"Manas domas ir ar cilvēkiem, kuri tagad ir pilnībā satriekti. Tas ir ļaunākais, kas vien ar jums var notikt," reģionālajai raidorganizācijai "RTV Oost" sacīja Robs Veltens.

Vietējie iedzīvotāji "RTV Oost" pastāstīja, ka pusdienlaikā viņus pārsteidza spēcīgs blīkšķis. Uz ielas, kur notika drāma, daži kaimiņi katru gadu rīko nelielas svinības.

Nīderlandē faktiski visā valstī ir aizliegts lietot petardes Vecgada vakarā. Valdība aizliegumu bija noteikusi jau otro gadu pēc kārtas, lai koronavīrusa pandēmijas apstākļos neradītu papildu slogu slimnīcām. 2019. gadā vairāk nekā 1300 cilvēku bija jāārstē no uguņošanas radītajām traumām. 2020. gadā aizlieguma dēļ to skaits samazinājās par 70 procentiem.

Savukārt nelaimes gadījums Vācijas pilsētā Hennefā netālu no Bonnas notika neilgi pēc pusnakts. Abi 37 un 39 gadus vecie vīrieši Veco gadu bija nosvinējuši desmit cilvēku sastāvā. Neilgi pēc pusnakts, pēc aculiecinieku stāstītā, viņi bija atdalījušies no pārējās grupas. Pēkšņi atskanēja ļoti spēcīgs blīkšķis, un abi smagi ievainoti gulēja uz zemes.

37 gadus vecais vīrietis nomira, neraugoties uz mēģinājumiem viņu reanimēt, savukārt otrs 39 gadus vecais vīrietis nogādāts slimnīcā ar dzīvībai bīstamām traumām. Policijas pārstāvim agrā sestdienas rītā bija aizdomas, ka uguņošanā varētu būt izmantota paštaisīta petarde. Kriminālpolicija sākusi izmeklēšanu.

Vācijā jau otro gadu pirms Jaungada svinībām ir aizliegts tirgot pirotehniku, tādēļ daudzi cilvēki brauc to iegādāties uz Poliju, Nīderlandi un Beļģiju. Daudzās Vācijas pašvaldībās ir noteiktas vietas, kur pirotehniku izmantot ir aizliegts, taču vispārēja aizlieguma rīkot uguņošanu nav.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietotajā video redzams, ka arī Latvijā, Iecavā, pirotehnika uguņojusi ielas vidū.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu