"Man neienāca prātā, ka viņš var man iesist!" Rīgā VP amatpersona uzbrūk jaunietei, kura aizrādījusi par piemēslošanu (105)

Papildināta ziņa plkst. 22.03
Foto: Facebook.com/Aculiecinieka foto
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Gadu mijā sociālos tīklus Latvijā sašūpoja rīdzinieka Edija "Facebook" ieraksts par kāda vīrieša agresiju pret rīdzinieka draudzeni Rīgas centrā. Meitene kāda auto pasažieriem aizrādījusi par atkritumu nomešanu uz ielas, kas "aizsvilinājis" automašīnā esošo vadītāju - viņš uzbrucis meitenei, nodarot miesas bojājumus. Vēlāk noskaidrojies, ka varmāka ir amatpersona valsts iestādē. Ziņu medijs "Apollo.lv" sazinājās ar cietušo un viņas draugu, kuri pastāstīja par notikušo. 

Kā mierīga vakara pastaiga izvērtās par murgu

Incidents noticis 29. decembrī ap plkst. 22.40 Aleksandra Čaka ielā 30.

Edija draudzene tajā vakarā bija izgājusi ārā no mājas, lai kopā ar savu draudzeni un suņiem dotos pastaigā pa Rīgas centru. Ejot pa A. Čaka ielu, meitenes pamanījušas kādu "Škoda" automašīnu, kas stāvējusi ielas malā. No auto izkāpusi 14 gadus veca meitene, atvērusi mašīnas bagāžnieku, izņēmusi atkritumus un tos atstājusi ielas malā. Pēc tam pusaudze devusies atpakaļ uz auto. 

Edija draudzene, to redzēdama, pusaudzei aizrādījusi par atkritumu nomešanu tam nepiemērotā vietā. Viņa uzsvērusi, ka pāris desmitu metru attālumā atrodas miskaste, kur varētu atstāt savus atkritumus, taču automašīnā esošā pusaudze ignorējusi teikto. Edija draudzene pēc tam pati paņēmusi atkritumus un nedaudz pārvietojusi tos uz priekšu, vēlreiz automašīnā esošajiem uzsaucot, lai viņi atkritumus novieto tam paredzētajā vietā.

Tajā brīdī no automašīnas izkāpa pusaudzes tēvs un gāja virsū Edija draudzenei.

Notikusi vārdu apmaiņa, kas izvērsusies krietni agresīvos toņos.

"Viņš uzreiz uzbruka! Negribēja runāt. Es viņa meitai aizrādīju par miskasti, sakot: "Re, pie mājas miskaste - kāpēc nevar [atkritumus] izmest miskastē? Kāpēc tu tā dari?"" stāsta cietusī meitene.

Jāpiebilst, ka vīrietis augumā bija ievērojami lielāks par meiteni. 

"Es viņam prasu - ko jūs mani aiztiekat? (..) Viņš sāka mani grūstīt. Es pretī atgrūdos. Viņš paņēma mani aiz matiem un ar otru roku iesita pa seju. Ar plaukstu sita. Viņam bija cimds rokās. Es domāju, ka viņš zina, kā jāsit, lai nenodarītu pārāk lielas traumas. Ar visu to man zils deguns, kas asiņoja," saka cietusī. Meitene atklāj, ka pēc tam viņa tika pagrūsta, pēc kā guvusi milzīgu zilumu uz kājas, ko ieraudzīja tikai nākamajā dienā.

"Nākamajā dienā, kad viņa atbrauca no policijas iecirkņa un neatliekamās palīdzības, man vēl rādīja, kāds matu kušķis bija izņemts ārā," piebilst Edijs.

Matu raušana gan izrādījās tikai daļa no vīrieša lietotās vardarbības. Meitene pretojās, kā rezultātā vīrietis viņai vēl vairāk nodarījis pāri, kad sācis sist un grūstīt.

"Es nodomāju - ne jau viņš mani sitīs. Man neienāca prātā, ka viņš var man iesist!" ziņu medijam "Apollo.lv" atklāja cietusī meitene.

Edijs norāda, ka notikušajam ir vairāki aculiecinieki - cietušās draudzene un kāds garāmgājējs, kurš atsaucās pēc tam, kad ar Edija "Facebook" ierakstu dalījās vairāk nekā 14 000 lietotāju.

Pēc notikušā konflikta meitene zvanījusi Edijam. Pēc tam uzreiz izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un policija.

Agresīvais vīrietis - valsts iestādes darbinieks

Kad Edijs uzzināja par notikušo, viņš operatīvi sācis rīkoties, lai noskaidrotu vīrieša personību. Tas viņam izdevies samērā ātri, uzzināja medijs "Apollo.lv".

Viņš noskaidrojis, kā agresīvo vīrieti sauc, kur viņš strādā, kā arī nepieciešamo informāciju par automašīnu, ko izdevās iemūžināt viņa draudzenei uzreiz pēc notikušā konflikta.

Edijs atklāj, ka agresīvais vīrietis strādā valsts iestādē - viņš ir policijas darbinieks.

4. janvārī informāciju par vīrieša darbavietu sociālajos tīklos apstiprināja arī Valsts policija.

Valsts policijas komentārs:

Saistībā ar notikušo incidentu starp personām Čaka ielā, Rīgā 29. decembra vakarā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī uzsākts administratīvais process par miesas bojājumu nodarīšanu. Ir nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai, pēc tās saņemšanas tiks lemts par turpmāko procesa virzību. Šobrīd jau ir aptaujātas vairākas personas un turpinās apstākļu skaidrošana.

Ņemot vērā noskaidroto, ka šajā situācijā iesaistītais vīrietis ir Valsts policijas darbinieks, Valsts policijas Iekšējās kārtības birojs ir sācis dienesta pārbaudi. Zināms, ka notikums fiksēts ārpus personas darba laika un šobrīd vīrietis nepilda dienesta pienākumus, atrodoties prombūtnē.

Valsts policijai ir stingra nostāja, ka šādas situācijas un jebkāda veida vardarbība nav pieļaujama, vēl jo vairāk, ja tajā ir iesaistīta Valsts policijas amatpersona, kurai ir jāaizstāv sabiedrības locekļi.

Jau aizdomas par to vien, ka policists, iespējams, ir veicis pāridarījumu, met ēnu uz godprātīgiem un profesionāliem kolēģiem, un ir kategoriski pretrunā ar Valsts policijas vērtībām un darbu kopumā. Šāda rīcība nav pieļaujama.

Interneta lietotāji "Facebook" ieraksta komentāros daudz diskutēja par publicēto attēlu, kurā redzama automašīna, ar kuru vīrietis brauca. Edija rīcībā esošā informācija liecina, ka redzamā "Škoda" automašīna pieder kādam izklaides un azartspēļu uzņēmumam. Edijs sazinājies ar šo uzņēmumu, kura pārstāvji apliecinājuši, ka agresīvais vīrietis pie viņiem "nepiestrādā" un nav viņu darbinieks. 

Edijs medijam "Apollo.lv" arī norāda, ka agresīvais vīrietis nākamajā dienā esot vēlējies sazināties cietušo meiteni, jo viņam ir "sava versija", kā arī viņš gribētu atvainoties. Cietusī puse sarunai nav piekritusi.

"Draudzene arī minēja, ka nevēloties iziet no mājas, jo bail, ka šis vīrietis varētu atkal atgriezties," saka Edijs.

Sašutums par iespējamo sodu, kas draud varmākam

Cietusī tika aizvesta uz slimnīcu, kur arī tika veikta ekspertīze, lai noskaidrotu, cik nopietni ir gūtie ievainojumi. Pēc pārbaudēm noskaidrojies, ka cietušajai nav konstatēts lauzts deguns, toties ir zilums.

Edijs ziņu medijam "Apollo.lv" atklāj, ka viņš ir ļoti sašutis arī par vīrieša agresiju, turklāt to paužot sava bērna priekšā.

"Tas viss notika viņa meitas acu priekšā... Viņa aiziet pie bagāžnieka, piemēslo, par ko viņai aizrāda. Tēvs izkāpj ārā un piekauj sievieti. Tā, ka vienkārši asinis ir. Un policists! Tas nav normāli..." saka cietušās draugs.

Edijs neoficiāli no likumsargiem noskaidrojis - ņemot vērā, ka draudzenei nekas nav lauzts, maksimālais sods par nodarīto ir 500 eiro. Iespējams, vīrietim vēl var piespriest sodu par ielas piemēslošanu. Par šādu "simbolisku" sodu cietušās draugs pauž sašutumu.

"Nu ko, viņš samaksās 500 eiro un turpinās sist sievietes uz ielas? Savu bērnu klātbūtnē?" neizpratnē vaicā Edijs.

Arī cietusī ziņu medijam "Apollo.lv" atklāj, ka nekad nebija iedomājusies, ka dzīvē nonāks tādā situācijā.

"Es nekad nevarēju iedomāties, ka varētu dabūt pa seju. Vīrietis bija ļoti liels - riktīgs "skapis".

Es ar saviem 50 kilogramiem pret viņa kaut kādiem simts kilogramiem. Blakus viņa 14 gadus vecā meita sēdēja, kura bija drusku mazāka augumā nekā es... Nopietni?  Tā ir vardarbība bērnu acu priekšā! Tas nav normāli..." sarunas noslēgumā saka cietusī.

Valsts policija aicina atsaukties notikušā aculieciniekus, zvanot 67085929 vai 110.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu