Jaunākā informācija par traģisko negadījumu Igaunijā, kurā Jaungada naktī notrieca mazu bērnu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Traģēdijas vieta Igaunijā.
Traģēdijas vieta Igaunijā. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Jaungada naktī, 31. decembrī, traģiskā negadījumā Igaunijā dzīvību zaudējis divus gadus vecs bērns. Notikušā apstākļi tiek izmeklēti. Zināms vien tas, ka negadījuma laikā bija slikta redzamība. Patlaban noskaidrots, ka cilvēku kompānija atradās uz ceļa un, iespējams, autovadītājs bija iereibis. Četri pieaugušie smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā, bet bērns miris notikuma vietā, vēsta igauņu medijs "Postimees".

Advokāts Indreks Sirks norāda, ka likums neaizliedz atrasties uz ceļa. Viņš skaidro, ka ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka gājējiem jāatrodas uz ietves, bet, ja ietves nav, tad ceļa nomalē. Tomēr ir grūti komentēt negadījumu, jo nav precīzi zināms, kur stāvēja cietušie.

"Runājot par šo negadījumu, jāatzīmē, ka vadītājs uzbrauca četriem cilvēkiem uzreiz. Acīmredzot uz ceļa stāvējuši cilvēki, taču tad rodas jautājums - kāpēc šoferis viņus nav pamanījis?

Ja tā bija pēkšņa akluma lēkme, kuras dēļ viņš nevarēja samazināt ātrumu, un ja viņš iebrauca vietā, kur nekas nebija redzams, tad šī ir cita saruna," skaidro Sirks.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likumā noteikto ātrums ir jāsamazina, ja vadītājs pārslēdzas no tālajām gaismām uz tuvajām gaismām. Braucot ar tuvajām gaismām, drošais ātrums uz tumša ceļa ir aptuveni 50 līdz 60 kilometri stundā.

Prokuratūra lūgusi tiesu apcietināt ceļu satiksmes negadījuma izraisītāju, pamatojot to ar nepieciešamību novērst turpmākus noziegumus. Tiesa to nesankcionēja. Advokāts Pols Keress skaidroja, ka aizdomās turētā aizturēšana būtu bijusi pamatota, ja viņam agrāk būtu bijuši citi pārkāpumi. 

Jau vēstīts, ka negadījuma brīdī virs sniegotā lauku ceļa Türi pagastā Enari ciemā bija izveidojusies bieza migla, kas pamatīgi apgrūtinājusi redzamību, bet atļautais braukšanas ātrums šajā vietā ir 90 km/h. Negadījumā iesaistītajai automašīnai bijušas ziemas riepas ar radzēm, bet tās vadītāja organismā konstatēts alkohols, kura koncentrācija nebija tik liela, lai tikai šā iemesla dēļ vien varētu ierosināt krimināllietu.

Tomēr, ņemot vērā faktu, ka negadījumā ir bojā gājušais, automašīnas vadītājs uz laiku tika aizturēts.

Piecu cilvēku lielā kompānija bija sarīkojusi uguņošanu blakus ceļam esošajā laukā un ceļmalā, bet paši izgājuši uz ceļa braucamās daļas.

Negadījuma brīdī automašīnā atradās arī divi bērni, kas nogādāti slimnīcā ekspertīzes veikšanai, tomēr viņiem ievainojumi nav konstatēti. To, kādā ātrumā negadījuma brīdī braukusi automašīna, noskaidros ekspertīzē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu