"Viņu kultūras Disnejlendas versija." "Fasāde, kam jāpiesaista stulbu tūristu nauda." Sliktākie ceļojumu galamērķi (1)

Foto: pexels.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Neatkarīgi no tā, vai braucienu sabojājis draņķīgs ēdiens, ceļi vai pati atmosfēra, runājot par ceļošanu, ir jo īpaši nepatīkami, ja galu galā sajūsmu aizēno atklāsme, cik pārvērtēts patiesībā sen noskatītais galamērķis var izrādīties. Vietnē "Reddit" uzticētos cilvēku sēru stāstus par neveiksmīgiem braucieniem apkopojis portāls "Vice".

Diskusijā, kurā līdz šim ir vairāk nekā 6500 komentāru un 5800 "patīk", "Reddit" lietotājs yu/0_7_0 jautāja cilvēkiem par pilsētu, kurā viņi visvairāk vīlušies. Un cilvēkiem bija, ko teikt, - viņi dalījās sarūgtinājumā, sākot ar bažām par drošību un beidzot ar šausmīgu pārtiku. 

Topa augšgalā ierindojās Atlantiksitija, kas atkal un atkal iegūst visvairāk pārvērtētās pilsētas titulu, īpaši tūristu vidū, kuri gaidīja, ka tā būs Lasvegasas austrumu krasta versija.

Foto: f11photo/Shutterstock

"Atlantiksitija. Tā izrādījās daudz netīrāka un nolaistāka, nekā es būtu varējis iedomāties," sacīja kāds "Reddit" lietotājs, uzreiz to salīdzinot ar sajūtu, kas līdzvērtīga, kad prasām mammai aizbraukt kaut kur paēst, bet viņa atbild, ka mājās ir ēdiens. Cits lietotājs to raksturoja kā "iekošanos ābolā un konstatēšanu, ka tas ir sīpols".

Vēl viena vieta, ko lietotāji vienbalsīgi uzskatīja par ārkārtīgi pārvērtētu, bija Marrākeša. Viņi pārmeta, ka Marokā esot zaudēta jebkāda autentiskuma sajūta.

Foto: Unsplash

"Tā [Marrākeša] būtu bijusi pārsteidzoša līdz 2000. gadam, bet tagad šķiet, ka tā ir viņu kultūras Disnejlendas versija, kas radīta, lai apmierinātu tūristus.

Vīri lētos kostīmos izliekas par tuksneša nomadiem," sacīja lietotājs vārdā legshampoo. "Puse viņu "roku darba preču" ir lēti nieki no Ķīnas. Un jūs nevarat mierīgi noiet pat 10 metrus - visu laiku nāk klāt krāpnieki.

Visa pilsēta vienkārši šķiet kā fasāde, kam jāpiesaista stulbu tūristu nauda."

Lietotāji arī steidza pieminēt Niagāras ūdenskritumu, ko bieži dēvē par vienu no lielākajiem pasaules brīnumiem. Tam kļūstot par tūrisma apskates objektu, tas vairs neliekot apmeklētājam justies tā, it kā viņi būtu vienoti ar dabu.

Foto: Unsplash

"Es nezināju, ka ūdenskritums atradīsies pilsētā. Man likās, ka tas būs nacionālais parks. Visa vieta šķita kā milzīgs iepirkšanās centrs," sacīja lietotājs youburyitidigitup. Lai gan lielākā daļa lietotāju piekrita šim viedoklim, tas arī izraisīja interesantu sarunu par to, kas noveda pie nacionālo parku segregācijas ASV. "Niagāras ūdenskrituma urbanizācija patiešām iedvesmoja dabas aizsardzības speciālistus lobēt nacionālo parku sistēmu," atzīmēja "Reddit" lietotājs Zneave.

Dubaija bija vēl viena pilsēta, kas tika kritizēta lietotāju vidū.

"Nolēmu tur pavadīt 10 dienas, braucot cauri. Pietika ar 24 stundām. Pārāk daudz tirdzniecības centru. Nekādas kultūras," sacīja lietotājs wric84. Savukārt cits lietotājs norādīja, kā Dubaija tiek balstīta uz darbaspēku, kas ieradies no kaimiņvalstīm.

"Šī valsts tika uzcelta uz Pakistānas, Indijas, Šrilankas un Bangladešas lētā darbaspēka asinīm un dvēselēm," viņš rakstīja.

Citi arī uzskatīja, ka Bali, kas kādreiz bija skaista un idilliska pludmales paradīze, tagad ir kļuvusi par "Instagram" vadītu tūrisma centru bez dvēseles.

Foto: Unsplash

"Pēdējo 10 gadu laikā Bali ir tik daudz kas mainījies. Agrāk tā bija tik skaista un pārsteidzoša… tagad pilna ar "interneta upuriem”, pārāk dārgu pārtiku un visu ko lieku," uzskata lietotājs HippoNo9775. "Es atceros laikus, kad tā bija vienkārši forša sērfošanas vieta ar lētām ēstuvēm."

Daudziem lietotājiem bija arī jāpiemin Pekina, kas, viņuprāt, ir ne tikai pārlieku pārvērtēts galamērķis, bet arī pilns ar rasismu.

Foto: pexels.com

"Es redzēju tik daudz neticamu vietu, bet mani biedēja tas bruņotās drošības līmenis visur, bija jācīnās pret tik daudziem krāpniekiem. Man nepatika, ka par mani ņirgājās metro (es esmu eiropietis ar cirtainiem matiem). Kopumā brauciens šķita patiešām izaicinošs, neskatoties uz dažiem pārsteidzošiem apskates objektiem," sacīja lietotājs Teapigs1984.

Reaģējot uz šo ierakstu, kāds cits lietotājs dalījās savā stāstā par nepiedienīgu skatienu un rasismu, ko jutis, jo ir melnādains.

"Es izkāpu no vilciena Pekinā ar savu brāli, un visi skatījās uz mums tā, it kā mēs būtu iepļaukājuši viņu mammas.

Vismaz 10 cilvēki nejautājot vienkārši sāka mani fotografēt. Ļoti dīvaina pieredze, īpaši ņemot vērā, ka man bija 14."

Interneta lietotāji atzīst, ka tieši rasisms ir viens no galvenajiem faktoriem, kas padara ceļošanu nepanesamu.

"Katru reizi, kad esmu Parīzē mēdzu teikt: "Piedod, es nerunāju franciski, esmu stulba amerikāniete" franču valodā. Parīziešiem tas patīk," sacīja lietotāja ar vārdu nabbitnabbitnabbit, norādot uz šo pilsētu kā vietu, kas kas tiek uzskatīta par nevēlamu ārvalstu viesiem. "Bez šīs frāzes laiks Parīzē būtu nožēlojams."

Taču ne tikai rasisms daudzos ceļojumos licis justies dīvaini un nedroši. Dažos gadījumos lietotāji atklāja, ka ir apdraudēti, nonākot jaunas pilsētas ielās.

"Tiku sašauts piecas minūtes pēc ierašanās Rio.

Pēc septiņu stundu brauciena ar diviem draugiem no Sanpaulu es gandrīz tiku nolaupīts degvielas uzpildes stacijā. Izskanēja vairāki šāvieni, no kuriem trāpīja tikai viens. Mans draugs no Brazīlijas aizveda mani pie "pagrīdes ārsta", paliku tur visu nakti. Lielisks puisis, un viņa stāsti ir mežonīgi," sacīja lietotājs VerySpecialCognac.

Vēl kāds lietotājs atzīmēja Ņūorleānu. "Ēdiens bija lielisks, mūzika bija lieliska, bet pilsēta bija šausmīga - visur, kur mēs gājām, smirdēja pēc čurām un vēmekļiem."

Neapole bija vēl viens galamērķis, kas parādījās šajā sarakstā, tai tiekot nosauktai par "lipīgu kā Makdonalda galds".

Foto: pexels.com

Daudzi sūdzējās arī par to, cik nedroša ir Itālijas pilsēta. "Es apmeklēju Neapoli kā  students 80. gadu beigās," stāstīja lietotājs WoodSteelStone. "Kad izgāju no dzelzceļa stacijas, divi vīrieši man piedāvāja naudu par puslitru asiņu, ko viņi grasījās aizvest baltā tranzīta tipa furgonā." Citi bija vienisprātis, ka pilsēta ir ārkārtīgi nedroša, īpaši ceļotājiem.

Galu galā šīs "Reddit" lietotāju atsauksmes ir kā jebkurš cits pārskats - ne vienmēr tiem ir jātic, taču tas palīdz būt informētam. Fakti vai ne, taču ir konstatēts, ka pūļa viedoklis un ieteikumi par ceļojumiem ir daudz spēcīgāks nekā "ekspertu" atsauksmes. 

"Sasodīts, šī diskusija liek man gribēt doties tieši nekur," jokoja kāds vietnes lietotājs.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu