Finanšu ministrs: Latvijā nepieciešams pārskatīt pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus uzņēmējiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā nepieciešams līdz 1. februārim pārskatīt ierobežojumus uzņēmumiem, kuri šobrīd Covid-19 pandēmijas dēļ nevar strādāt, ceturtdien, 6.janvārī, intervijā Latvijas Televīzijai pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Reirs atsaucās uz darba devēju pārstāvju pausto, ka uzņēmējiem esot vajadzīgi nevis valsts maksātie pabalsti, bet gan iespējas strādāt. Ministrs vērsa uzmanību, ka Latvijā ir vieni no stingrākajiem ierobežojumiem, kamēr "visa Eiropa ir atradusi veidu, kā sadzīvot ar omikronu".

"Mūsu ierosinājums - līdz 1.februārim pārskatīt visu nozaru aizliegumus un pielīdzināt tos tam, kas notiek Eiropā," paziņoja ministrs.

Pēc politiķa vārdiem, valstij paplašinot dažādus aizliegumus, ir jābūt pamatojumam, turklāt esot Eiropas valstis, kur tiesa atcēlusi valdības aizliegumus, jo tiem neesot pamatojuma. Ministrs pauda izbrīnu, kāpēc līdzīgos epidemioloģiskajos apstākļos, piemēram, Igaunijā ūdens atrakciju parks var strādāt un šo parku var apmeklēt Latvijas iedzīvotāji, kamēr Latvijā šādus pakalpojumus pašlaik sniegt nevar.

Reirs uzskata, ka līdz ar to valstī būtu jāvirzās prom no aizliegumiem un tiem sekojošajiem atbalsta pasākumiem, kas esot vieni no lielākajiem Eiropā.

Jau ziņots, ka Covid-19 jaunā omikrona paveida dēļ valstī izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 28. februārim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu