Brāļiem Dukuriem Vinterbergā pēc pirmā brauciena dalīta otrā vieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas skeletonisti Tomass Dukurs (no kreisās) un Martins Dukurs
Latvijas skeletonisti Tomass Dukurs (no kreisās) un Martins Dukurs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri Vinterbergas trasē notiekošajā Pasaules kausa posmā pēc pirmā brauciena otro vietu.

Otrais brauciens sāksies plkst.12.45. Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

M.Dukurs startēja ar sesto numuru un pēc sava brauciena, kuru veica 57,56 sekundēs, kļuva par līderi. T.Dukurs startēja kā desmitais un uzrādīja identisku rezultātu, tādējādi abi brāļi ieņēma dalītu pirmo vietu.

Tiesa, uzreiz pēc T.Dukura startējušais krievs Aleksandrs Tretjakovs uzrādīja labāku ātrumu trasē un brāļus pārspēja par 0,26 sekundēm. Divas sekundes simtdaļas atpaliek ķīnietis Jaņs Veņgans, bet septiņas un astoņas simtdaļas Dukuriem zaudē krievi Vladislavs Semjonovs un Ņikita Tregubovs.

M.Dukurs sezonu sāka ar otro un 11.vietu Īglsas trasē. Altenbergā viņš ierindojās trešajā vietā un svinēja uzvaru, pa vidu Vinterbergā bija ceturtais, bet Siguldā pēdējā Pasaules kausa posmā - otrais.

T.Dukura aktīvā posmu secībā ir 16., 18., divas septītās pozīcijas, astotā vieta un karjerā otrā uzvara Siguldā.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā tika dalītas Eiropas čempionāta medaļas. Uzvarēja krievs Aleksandrs Tretjakovs, otrais bija M.Dukurs, bet trešais - mājinieks Aleksandrs Gasners. T.Dukurs ieņēma sesto vietu.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - pusotru stundu vēlāk. Endija Tērauda kā priekšpēdējā trasē dosies ar 22.numuru.

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc posma Siguldā notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu