Martins Dukurs izmanto skandālu Vinterbergā un izcīna uzvaru PK posmā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien, 7. decembrī, izcīnīja uzvaru skandāla ietekmētajā Pasaules kausa posmā Vinterbergā. 

Pēc pirmā brauciena Tomass un Martins Dukurs ar identiskiem rezultātiem ieņēma otro vietu, par 0,26 sekundēm zaudējot Aleksandram Tretjakovam.

Tomēr pēc pirmajiem braucieniem izcēlās skandāls, jo visu skeletonistu rezultāti tika anulēti. Šādu lēmumu sacensību organizatori pieņēma pēc tam, kad tika konstatēta neprecīza trases tīrīšanas protokolu izpilde.

Vinterbergā piektdien ir neliels sniegs, taču ar to pietika, lai apmierinātu protestu un atceltu pirmā brauciena rezultātus. Tādējādi uzvarētājs posmā tika noskaidrots vienā braucienā, kurā sportisti startēja ar tiem pašiem starta numuriem.

Latvijas komandas treneris Mihails Arhipovs sarunā ar LTV7 atklāja, ka Vācijas komandas treneri, redzot, ka neviens no viņu braucējiem nav labāko trijniekā, uzreiz devās pie tiesnešiem, lai norādītu uz protokolu neievērošanu.

Arhipovs atklāja, ka Latvijas skeletonisti pēc šāda lēmuma bijuši gatavi nestartēt otrajā braucienā. Doma par otrā brauciena boikotēšanu bijusi arī krievu skeletonistam Tretjakovam. 

Martinam šādu pavērsienu izdevās izmantot sev par labu, jo viņš otrajā braucienā, kas arī bija izšķirošais, uzrādīja labāko laiku, vācieti Akselu Jungu apsteidzot par 0,01 sekundi. Savukārt trešo vietu ieņēma Tretjakovs, kurš no Martina atpalika par 0,05 sekundēm.

Ceturto vietu, atpaliekot no Martina par 0,11 sekundēm, izcīnīja vācietis Aleksandrs Gasners.

Pirmā brauciena rezultātu anulēšana par labu gan nenāca Tomasam Dukuram, kurš no provizoriski otrās vietas noslīdēja uz piekto pozīciju, brālim zaudējot 0,21 sekundi.

Pirms pēdējā posma Martinam Dukuram kopvērtējumā ir 1398 punkti, otrais ar 1359 punktiem ir Jungs, bet trešo vietu ar 1347 punktiem ieņem Grothērs. Tomasam Dukuram 1081 punkts dod astoto vietu.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst. 15.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - pusotru stundu vēlāk. Endija Tērauda kā priekšpēdējā trasē dosies ar 22.numuru.

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc posma Siguldā notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu