Avoti: Kazahstānas eksprezidents Nazarbajevs pametis valsti (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kazahstānas eksprezidents Nursultans Nazarbajevs.
Kazahstānas eksprezidents Nursultans Nazarbajevs. Foto: Reuters/ScanPix

Kazahstānas eksprezidents Nursultans Nazarbajevs un viņa meitas ar ģimenēm pametuši Kazahstānu, atsaucoties uz avotiem, vēsta medijs "Orda.kz". Pēdējo reizi Nazarbajevs sabiedrībā redzēts 27. decembrī.

Valstī palicis tikai eksprezidenta vecākais brālis Bolats Nazarbajevs.

"Zīmīgi, ka kopš Kazahstānas politiskās krīzes sākuma nedz oficiālā vara, nedz valsts telekanāli un mediji nemin Nursultana Nazarbajeva un viņa ģimenes locekļu vārdus.

Nerunājot par to, ka netiek minēts, kur viņi ir un kas ar viņiem notiek. Mums ir informācija, ka pirmais prezidents un viņa meitas ar savām ģimenēm pametuši Kazahstānu," vēsta izdevums.

Nazarbajevs pēdējo reizi sabiedrībā bija redzams 27. decembrī, kad viņš Sanktpēterburgā piedalījās Neatkarīgo valstu sadraudzības neformālajā samitā.

Nazarbajevs nolika pilnvaras 2019. gada martā. Tiesa gan, viņam piešķirts nācijas līdera statuss un viņš arī saglabāja ietekmīgo Drošības padomes priekšsēdētāja amatu, kā arī palika partijas "Nur Otan" ("Tēvzemes gaisma") priekšsēdētāja un Konstitūcijas padomes locekļa amatos.

Pēc plašo protestu un nekārtību izraisīšanās valstī Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs pārņēma Drošības padomes priekšsēdētāja pilnvaras. Pēc tam protestētāji Taldikorganā nogāza Nazarbajeva pieminekli.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu