Ķibermaņa ekipāža startēs Pasaules kausa posma sacensībās bobslejā divniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas pilota Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža startēs šodien Pasaules kausa posmā bobslejā divniekiem Vinterbergas trasē Vācijā.

Pirmais brauciens paredzēts plkst.14.30., bet otrais - plkst.16. , sacensības tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Ķibermanis kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi pirmajā braucienā startēs ar 14.numuru. Šoreiz Pasaules kausa posmā startē tikai viena Latvijas ekipāža, jo paralēli Īglsas trasē Austrijā notiek Eiropas kausa posms bobslejā četriniekiem, kurā sacenšas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi.

Pirms nedēļas notika divi sacensību posmi divnieku ekipāžām Siguldā. Vispirms sestdien Ķibermanis ieņēma astoto pozīciju, taču otrajās sacensībās svētdien izcīnīja trešo vietu. Savukārt Cipulis, kurš startēja tikai sestdien, finišēja 11.vietā.

Sezonas sākums Ķibermanim divnieku sacensībās nebija veiksmīgs, pirmajos četros posmos netiekot labāko desmitniekā un ieņemot 12., 13., 14. un 18.vietu.

Kopvērtējuma līderpozīcijās pēc sešiem aizvadītiem posmiem atrodas vācietis Frančesko Frīdrihs ar 1253 punktiem, vietu zemāk ar 1137 punktiem ir krievs Rostislavs Gaitjukevičs, bet labāko trijnieku ar 1120 punktiem noslēdz kanādietis Džastins Kripss.

Ķibermanis ar 800 izcīnītiem punktiem ieņem 11.vietu, Cipulis, kurš trīs posmos sakrājis 286 punktus, atrodas 23.pozīcijā, bet Dāvis Kaufmanis ar 160 punktiem ierindojas 27.vietā.

Pirms gada Vinterbergas trasē Pasaules kausa sacensībās Latvijas divnieki nestartēja, bet uzvaru Vācijas trasē izcīnīja Frīdriha ekipāža.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis, nestartējot divos no 12 posmiem, kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu aiz vācieša Frančesko Frīdriha un viņa tautieša Johannesa Lohnera, kā arī čeha Dominika Dvoržāka.

Jau ziņots, ka piektdien šajā pašā trasē skeletonists Martins Dukurs izcīnīja uzvaru, kļūstot par kopvērtējuma līderi, bet Tomass Dukurs finišēja piektajā vietā. Savukārt Endija Tērauda ieņēma 18.pozīciju.

Svētdien tiks aizvadītas sacensības bobslejā četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc šīm sacensībām pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu