Grieķija nosaka septiņu mēnešu vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atēnas, Grieķija. Ilustratīvs foto.
Atēnas, Grieķija. Ilustratīvs foto. Foto: Louisa GOULIAMAKI

Grieķijā no 1. februāra visi, kas nebūs saņēmuši balstvakcīnu septiņus mēnešus pēc otrās devas, tiks uzskatīti par nevakcinētiem, svētdien intervijā raidorganizācijai "Ant1" pavēstīja veselības ministrs Tanoss Plevris.

"Sertifikāts būs derīgs, jo tas ir Eiropas sertifikāts, kas ir derīgs deviņus mēnešus, bet viņiem nebūs privilēģijas un priekšrocības attiecībā uz piekļuvi iekštelpu un citām aktivitātēm, kas paredzētas pilnībā vakcinētiem," sacīja ministrs.

Grieķijā, līdzīgi kā citur pasaulē, izplatās koronavīrusa omikrona paveids, un valdība aicinājusi visus, kas vēl nav vakcinējušies pret Covid-19, to izdarīt, kā arī noteikusi lielākus ierobežojumus vakcinētajiem cilvēkiem.

Kopš novembra vidus nevakcinētiem cilvēkiem lielākoties aizliegts iekļūt restorānos, kinoteātros, muzejos un sporta zālēs, pat ja viņi var uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

Pirms Jaunā gada valdība noteica jaunus ierobežojumus. Līdz 16.janvārim restorāni un izklaides vietas ir jāslēdz ne vēlāk par pusnakti un tajos jāierobežo apmeklētāju skaits.

Valsts un privātajā sektorā līdz 50% darbinieku ieteikts strādāt no mājām.

Kopš pandēmijas sākuma Grieķijā reģistrēti 1 489 024 Covid-19 gadījumi un 21 328 nāves gadījumi.

14.decembrī Grieķija ziņoja par 130 Covid-19 upuriem, kas bija jauns diennakts rekords. Taču kopš tā laika diennaktī mirušo skaits ir samazinājies zem simta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu