VIDEO ⟩ Lauza durvis un kāpa uz ceturto stāvu pa balkoniem. Āgenskalnā iedzīvotājus terorizē kaimiņš (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Traucējot mieru dienā un naktī, bojājot īpašumu un uzbrūkot ģimeni daudzdzīvokļu namā Āgenskalnā, Rīgā, terorizē kaimiņš. Iedzīvotāji sūdzas, ka pat policija nespēj savaldīt vīrieti, tāpēc, baidoties pat no veselības un dzīvības apdraudējuma, bruņojušies ar pašaizsardzības līdzekļiem un uzstādījuši novērošanas kameras, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsās rīdzinieku ģimene Olga un Aleksandrs, kuri dzīvo daudzdzīvokļu namā Rīgā, Rododendru ielā.

Abu ikdienu ļoti negatīvi ietekmē vīrietis vārdā Sergejs, kaimiņš no tās pašas kāpņu telpas ceturtā stāva dzīvokļa, kurš bieži mājās pie sievas un bērniem neuzturoties. Iedzīvotāji raidījumam klāstīja, ka Sergejs bieži ir alkohola reibumā. Viņi pieļauj, ka šī iemesla dēļ sieva Sergeju mēdz patriekt no mājām.

Olga un Aleksandrs raidījumam stāstīja, ka rudenī Sergejs, palicis bez mājas ārdurvju čipa un dzīvokļa atslēgām, sācis "trobelēt" viņus, dzīvojošus pirmajā stāvā, pieprasot ielaist mājā.

"Viņš visu laiku, būdams alkohola reibumā, stāvēja pie kāpņu telpas, kliedza, zvanīja uz domofoniem, klauvējās pie pirmā stāva logiem. Viņš nāk, mums, redz, uzreiz jāver durvis naktī vai dienā. Viņš reiz "trobelēja" naktī, plkst 23:30. Mans vīrs toreiz pateica, ka pietiek kliegt, vispār ir nakts. Viņš sāka rupji lamāties, lamājās bez mitas. Vīrs, protams, neizturēja, pateica, ka viņam vienalga, kas viņu satrauc. Mēs gribam gulēt! Uz redzēšanos!" sacīja Olga un Aleksandrs.

Aleksandrs atzīst, ka, neatverot mājas durvis Sergejam, "pasūtījis" viņu ar rupjākām frāzēm, tomēr uzsver, ka, darbdienas pusnaktī no miera iztraucēts, izteicies atbilstoši kaimiņa uzvedībai. Turklāt, kā stāstīja Aleksandrs, viņš pieļāvis, ka Sergeja sieva ar maziem bērniem, negribētu, ka mājās pārrodas sadzēries tēvs.

Terors jau vairākus mēnešus

Pēc mutvārdu saķeršanās Sergejs esot nolēmis atriebties pirmā stāva ģimenei. Kopš vēla rudens Sergejs padarījis pirmā stāva iedzīvotāju ikdienu neizturamu. Kaimiņu vairs tik ļoti neinteresējot nokļūt mājās pie ģimenes, kā atriebties pirmajā stāvā dzīvojošajiem.

Olga un Aleksandrs "Bez Tabu" uzrādīja daudzas foto un video liecības, kurās iemūžināta Sergeja neadekvātā uzvedība: viņš pa pirmā stāva kaimiņu dzīvokļa logiem metis ledus gabalus, stikla pudeli, sabojājot balkona restes, tajās iekaroties un laužot tās, ar rupjībām aprakstījis un bojājis dzīvokļa durvis un veicis citas darbības. Reiz Sergejs pat uzbrucis Aleksandram.

"Reizēm viņam gribas tikt pie sievas, reizēm – nē, nāk šurp vienkārši izklaidēties. Neko nesaprotam. Viņš it kā vēlējās izlīgt mieru. Viņi sarunājās, vīrs atvēra durvis, un viņš [Sergejs] uzbruka vīram ar dūrēm. Ja nu mūs uztaisīs par invalīdiem? Viņš uzbruka vīram. Arī man draudēja ar izrēķināšanos," sacīja pāris.

Uzklausītie iedzīvotāji smejot stāstīja, ka, iespējams, alkohola reibums Sergejam ne vien aptumšo prātu, bet arī dod pārdabiskas spējas. Vienā no ģimenes uzrādītajiem video redzams, kā jaudājis atlauzt ārdurvis ar visiem magnētiem, tāpat viņš reiz pie sievas uz ceturto stāvu rāpies pa zemāk esošo dzīvokļu balkonu restēm.

Tiesa, rāpiens aprāvās trešajā stāvā, jo tur balkonam restes vairs nebija. Tā Sergejs palicis citu kaimiņu balkonā, un šie kaimiņi izsaukuši likumsargus, kas ieradušies un aizturējuši Sergeju.

Nama iedzīvotāji uzskata, ka Sergeju nomierināt un pie prāta varētu vest viņa sieva. Ar "Bez Tabu" komandu viņa nevēlējās runāt. Taujāta, kāpēc vīrietis terorizē kaimiņus, viņa atbildēja: "Kaimiņi jums jau visu izstāstīja."

Vai un kā palīdz policija?

Ar pierādījumiem, uzrādot foto un video formātā fiksētās miera traucēšanas, īpašuma bojāšanas epizodes, satrauktie iedzīvotāji vairākkārt rakstījuši iesniegumus Valsts policijas (VP) Rīgas Kurzemes iecirknī, vairākkārt saukuši likumsargus savaldīt kaimiņu trauksmanajās situācijās.

Olga un Aleksandrs stāsta, ka policija ne vienmēr ierodas operatīvi, tāpat, pat ja ierodas un aizvāc no acīm Sergeju, kaimiņš mācību negūst, atgriežas un jandāliņš atsākas. Satrauktajai ģimenei esot zināms, ka Sergejam par izdarībām vairākkārt piemēroti naudas sodi, tomēr arī tie nespēj viņu savaldīt.

Raidījums sazinājās ar Sergeju, kurš atzina, ka daudzkārt sodīts, kopā esot sakrājušies sodi dažu tūkstošu eiro apmērā, kurus, kā teica Sergejs, jau daļēji esot apmaksājis. Tomēr savaldīt viņu spēšot kaimiņu atvainošanās par izteikumiem, neielaižot viņu mājā.

"Kad gribēju tikt pie sievas un bērniem, viņš pateica, ka viņam vienalga par maniem bērniem. Viņš izpūta gāzes baloniņu. Viņam vienkārši vajadzēja uzspiest pogu (atvērt durvis). “Pasūtīja” mani. Es nevarēju atvērt durvis visu nakti. Sēdēju uz ielas, pēc tam viņš man pateica, ka viņam vienaldzīgi mani bērni. Viņš ir pēdējais velns! Tādi vispār nedrīkst dzīvot. Noveduši mani nedaudz. Varu to visu pārtraukt, lai viņš atvainojas. Es viņam teicu – atvainojies, pasaki, ka tev nebija taisnība. Tad viss beigsies," sacīja Sergejs.

VP Rīgas Kurzemes iecirkņa priekšnieks Atis Čakārnis informēja, ka Sergeja izdarību dēļ likumsargi bieži brauc uz izsaukumiem konkrētajā adresē.

"Kopš pagājušā gada novembra par konfliktsituācijām šajā adresē uzsāktas piecas lietvedības. Patlaban notiek divas resoriskās pārbaudes, divi administratīvā pārkāpuma procesi un viens kriminālprocess par mantas tīšu bojāšanu. Pārsvarā konflikti notiek alkohola reibuma ietekmē. Vienmēr, kad personu aizturam un nogādājam iecirknī, bijusi alkohola reibumā. Nevaru nolikt uz vietas dežūrējošo ekipāžu, ņemot vērā darbinieku resursu. Ja notiek konfliktsituācijas, iesaistītās personas var zvanīt uz 110, policijas ekipāža ieradīsies jebkurā laikā," norādīja Čakārnis.

Ierosinātā kriminālprocesa ietvaros Sergejam, iespējams, noteiks drošības līdzekli – aizliegumu tuvoties pirmā stāva kaimiņiem. VP pārstāvis Čakārnis aicināja vīrieša sievu censties nomierināt Sergeju. Viņa arī ir tiesīga vērsties policijā ar lūgumu noteikt Sergejam aizliegumu tuvoties savam dzīvoklim.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu