Krīze Norvēģijā: karavīriem resursu trūkuma dēļ būs jāizmanto lietotas zeķes un apakšveļa (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Norvēģijas karavīri. Ilustratīvs attēls.
Norvēģijas karavīri. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas karavīriem pēc militārā dienesta beigām nāksies atdot viņiem piešķirto apakšveļu un zeķes, lai tās pēc ķīmiskās tīrīšanas varētu izmantot citi karavīri. Šāds lēmums pieņemts, jo pandēmija izraisījusi traucējumus piegādes ķēžu darbībā, kas skāruši arī Norvēģijas armiju, ziņo medijs "Euronews".

Līdz šim visiem karavīriem, kuri tika atbrīvoti no dienesta, bija atļauts pamest kazarmas ar viņiem piešķirto apakšveļu. Tiesa, pandēmija ievērojami apgrūtinājusi piegāžu plūsmu, ņemot vērā rūpnīcu slēgšanu un transporta problēmas.

Šīs situācijas dēļ Norvēģijas armijai nācies lūgt saviem karavīriem pēc dienesta beigšanas atdot apakšveļu un zeķes atpakaļ.

"Lēmums atkārtoti izmantot šos apģērbus ļaus mums palielināt apjomu un aprīkojuma piegādes jaudu. Mūsu krājumi ir pārāk mazi. Visi tekstilizstrādājumi ir izmazgāti un tīri," sacīja armijas loģistikas pārstāvis Hanss Meisingests.

Karavīru pārstāvji gan nav apmierināti ar šādu lēmumu un uzskata, ka tas varētu ietekmēt operatīvās spējas.

"Plašs aprīkojuma un apģērba trūkums var potenciāli ietekmēt operatīvo gatavību un sliktākajā gadījumā arī karavīru drošību," sacīja Eiriks Šjelle Eiksunds.

Sargājot NATO ziemeļu robežas no tuvējās Krievijas, Norvēģijas militārajā dienestā katru gadu tiek iesaukti aptuveni 8000 jauni vīrieši un sievietes.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu