Pēc uzvārda maiņas Covid-19 sertifikātu var nākties gaidīt divas nedēļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mainot uzvārdu, šobrīd viena no lielākajām problēmām ir datu maiņa Covid-19 potes sertifikātā. Atbildīgajās iestādēs norāda, ka var nākties gaidīt pat divas nedēļas, vēsta Latvijas Radio Ziņu dienests. 

Latvijas iedzīvotājai Annai radās nepieciešamība mainīt uzvārdu. Viņa ir vakcinēta pret Covid-19 un izmanto arī savu vakcinācijas sertifikātu. Visos dokumentos pēc uzvārda maiņas bija jāmaina personas informācija. Anna ir patīkami pārsteigta, ka teju visus dokumentus izdevies nomainīt ļoti ātri un ērti, taču datus vakcinācijas sertifikātā viņai solījuši nomainīt vien divu nedēļu laikā.

Nacionālais veselības dienests (NVD) ziņo, ka, mainot uzvārdu, nākas gaidīt, lai tiktu pie jauna, derīga Covid-19 vakcināciju apliecinoša dokumenta.

NVD pārstāve Evija Štālberga skaidroja, ka šobrīd ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) notiek sadarbība, lai saprastu, vai procesu iespējams paātrināt.

Štālberga skaidroja: "Pēc uzvārda maiņas NVD saņem informāciju no PMLP. Šobrīd tas tehniskais risinājums, kas mums pieejams, ir informācijas saņemšana divu nedēļu laikā. Un pēc šīm divām nedēļām iedzīvotājam ir jāpieslēdzas tīmekļa vietnē "covid19sertifikats.lv", jādzēš esošais sertifikāts un jāpieslēdzas sistēmā atkārtoti, lai pieprasītu sistēmā sertifikātu ar jauno uzvārdu. Protams, šī situācija ir apzināta un mēs sadarbībā ar PMLP speciālistiem vērtējam iespējas, kā mēs varam šo sadarbību padarīt efektīvāku, lai šie dati tiktu saņemti ātrāk."

PMLP pārstāve Madara Puķe Latvijas Radio norādīja: "Šobrīd NVD reizi nedēļā pieprasa mums datus, kurus mēs viņiem sniedzam arī reizi nedēļā. Un, jā, tas notiek manuāli. Šobrīd mums ar NVD sadarbībā ir jāuztaisa sistemātiski uzlabojumi, lai šo procesu varētu automatizēt."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu