"Putins saskatīja draudus savai varai." ASV Kongress komentē Navaļnija ieslodzījumu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Rosfoto/Shutterstock

Amerikāņu likumdevēji, kas vada ASV Kongresa Helsinku komisiju, Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aizturēšanas gadadienā pauduši pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieslodzīja opozīcijas līderi, jo saskatīja viņā nopietnus draudus savai varai. 

"Krievijas prezidents Vladimirs Putins nebūtu ieslodzījis cietumā Alekseju Navaļniju, ja nesaskatītu viņā nopietnus draudus savai varai," kongresmeņa Stīva Koena pausto citē raidsabiedrība "Amerikas Balss".

"Navaļnijam un viņa komandai visā Krievijā bija svarīga loma Putina un viņa līdzskrējēju nelikumīgi iegūto ienākumu atklāšanā. Tas ir viss, kas jums ir jāzina par to, kāpēc viņus sāka vajāt," uzsvēra Koens.

Senators Bens Kardins norādīja, ka Navaļnijs nonāca cietumā "netaisnīgu apsūdzību" rezultātā, un kamēr viņš atradās ieslodzījumā, Kremlis ar dubultu spēku sāka vajāt ar Navaļniju saistītās pretkorupcijas organizācijas, tās atzīstot par "ekstrēmistiskām".

"Neraugoties uz Kremļa centieniem izstumt Navaļniju no sabiedrības redzes loka un traucēt viņam mest izaicinājumus Putinam, mēs nepārtrauksim pieprasīt viņa atbrīvošanu," savukārt norādīja kongresmenis Džo Vilsons.

Navaļnijs pērn 17. janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņš vairāk nekā četrus mēnešus ārstējās pēc Krievijā notikušās saindēšanas ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības noraidījis.

2. februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriesta nosacīta cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Kopš marta vidus Navaļnijs atrodas Vladimiras apgabala Pokrovā 2. labošanas darbu kolonijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu