Ķibermaņa pilotētajam divniekam EČ bobslejā 4. vieta pēc pirmā brauciena

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis BMW IBSF Pasaules kausa izcīņā bobslejā vīriešiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.
Bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis BMW IBSF Pasaules kausa izcīņā bobslejā vīriešiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa ekipāža sestdien, 15. janvārī, Sanktmoricas trasē Šveicē Pasaules kausa (PK) posmā bobslejā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts (EČ), pēc pirmā brauciena ieņem piekto vietu, EČ esot vietu augstāk, bet Emīls Cipulis ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu EČ vērtējumā ir 13. vietā.

Tā kā trase katru gadu tiek veidota no jauna, arī starta un trases rekorda atskaite tiek sākta katru sezonu. Tāpēc trīs pirmie braucēji sasniedza trases rekordus.

Ķibermanis, kurš startēja ceturtais, laboja starta rekordu (5,11 sekundes) un veica labu braucienu, labi izgāja "Zirga pakavu" un ar mazām neprecizitātēm sasniedza jaunu rekordu arī finišā - minūte un 6,31 sekunde.

Pirmais Ķibermaņa rekordus pārspēja ar astoto numuru braukušais krievs Rostislavs Gaitjukevičs, kurš startā sasniedza 5,07 sekundes, bet finišā pārspēja Ķibermani par 0,13 sekundēm.

Cipulis ar Kleinbergu, startējot ar 18.numuru, uzreiz pēc starta vairākkārt iestūrēja trases apmalē, neprecīzi izbrauca no "Shamrock" virāžās, iestūrējot apmalē, bet kopumā veica diezgan labu braucienu, pēc pirmā brauciena ieņemot 13. vietu un brauciena uzvarētājam zaudējot 0,75 sekundes.

Turpinājumā labāko laiku - minūte un 5,89 sekundes sasniedza vācietis Frančesko Frīdrihs duetā ar stūmēju Torstenu Margisu.

Otro vietu ieņem viņu tautieša Johannesa Lohnera pilotētais divnieks, atpaliekot par 0,25 sekundēm, trešo - kanādieša Džastina Kripsa diviekam (+0,26).

Gaitjukevičs (+0,29) ieņem ceturto vietu, bet uzreiz aiz viņa ierindojas Ķibermanis (+0,42), kura seko brits Breds Hols (+0,49).

Posmā piedalās 27 ekipāžas.

Jau ziņots, ka piektdien sacensībās skeletonā Martins Dukurs 11. reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un 12. reizi izcīnīja Eiropas čempiona titulu, kamēr Tomass Dukurs ieņēma septīto vietu.

Sieviešu konkurencē Endija Tērauda PK posmā ieņēma 21., bet EČ - 12. vietu.

PK kopvērtējumā T.Dukurs ierindojās astotajā, bet Tērauda - 21. vietā.

Svētdien bobslejā notiks sacensības četriniekiem.

Kopš 2006. gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu