Spēcīgajā vētrā Kauguros gājis bojā cilvēks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētrā nolauzts koks dabas parkā "Ragakāpa" Jūrmalā. Ilustratīvs attēls.
Vētrā nolauzts koks dabas parkā "Ragakāpa" Jūrmalā. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdien, 17. janvārī, uzkrītot virsū koka zaram, Jūrmalā, Kauguros gājusi bojā kāda gados vecāka sieviete, ziņu medijam "Tvnet" apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Izsaukums saņemts īsi pēc plkst.14:00. Sievietei virsū uzkritis koka zars, un viņa no gūtajām traumām mirusi.

Jau ziņots, ka pirmdien stiprā vēja dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim. LVĢMC prognozēja, ka vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 m/s. Šāds vējš nesīs postījumus. Kā informēja sinoptiķi, vētras kulminācija gaidāma dienas vidū un pēcpusdienā, bet Latgalē - pirmdienas pievakarē.

Tāpat stiprā vēja ietekmē paaugstināsies ūdens līmenis Gaujas un Lielupes lejteces posmos, applūdīs palienes un zemākās vietas, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ūdens līmenis galvaspilsētā, līdzīgi kā piektdien, pakāpsies aptuveni metru virs normas. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu