Kā noskaidrot, uz kuru slimnīcu ar NMPD brigādi nogādāts tuvinieks? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kad notiek nelaime, piemēram, smags ceļu satiksmes negadījums, infarkts, insults, cilvēks tiek nogādāts ārstniecības iestādē. Šādās situācijās, īpaši, ja pacients ir bezsamaņā vai ļoti smagā stāvoklī, viņam pašam nav iespējas informēt savus tuviniekus par to, kurā slimnīcā viņš atrodas, atgādina NMPD.

Lai nodrošinātu iespēju pašiem tuvākajiem noskaidrot, kurā slimnīcā mediķi pacientu nogādājuši, NMPD ir izveidojis īpašu informatīvu tālruni 67337750. Zvanot uz šo tālruni, jāņem vērā, ka NMPD informāciju drīkstēs sniegt tikai tad, ja portālā E-veselība pacients iepriekš būs norādījis, ka esat viņa kontaktpersona.

Tālrunis, uz kuru zvanot, var uzzināt, kurā slimnīcā nogādāts tuvinieks:

  • 67337750 (visu diennakti)

Sarunas laikā tālruņa konsultants zvanītājam lūgs nosaukt pacienta vārdu, uzvārdu un personas kodu, lai pārliecinātos, vai esat tiesīgs šo informāciju saņemt.

Ja sniegtās ziņas sakritīs ar pacienta www.eveseliba.gov.lv norādīto kontaktpersonu, informācija tiks sniegta.

Lai nodrošinātu Pacientu tiesību likumā noteiktās pacienta tiesības, ka informāciju par viņa veselību nesniedz bez viņa rakstiskas piekrišanas, taču vienlaikus, lai nodrošinātu likumā paredzētās tiesības uz savas ģimenes un citu personu atbalstu ārstniecības laikā, konsultants trešajai personai sniedz tikai šādas ziņas:

  • vai izsaukums pie meklētās personas ir bijis,
  • kurā stacionārajā ārstniecības iestādē cilvēks nogādāts,
  • kad (kurā datumā) tas noticis.

Gadījumā, ja pacients portālā E-veselība zvanītāju nav norādījis par kontaktpersonu, informāciju NMPD nevar sniegt.

NMPD aicina jau šobrīd savā profilā portālā E-Veselība norādīt tās personas, kurām jūs piešķirat kontaktpersonas statusu. Nepieciešamības gadījumā, ja iedzīvotājs negaidīti nokļūst slimnīcā, ārstniecības personām būtu pieejama tuvinieku kontaktinformācija, ar kuriem nepieciešamības gadījumā var sazināties un informēt par iedzīvotāja atrašanās vietu un veselības stāvokli. 

Instrukcija, kā portālā E-Veselība norādīt vai pārbaudīt, kas ir kontaktpersonas, kurām nepieciešamības gadījumā medicīnas personāls drīkst sniegt informāciju par jums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu