"Labāka izolācija nav iedomājama!" Lietuviešu ceļotāju stāsts par izolāciju Ēģiptes viesnīcā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tymonko Galyna/Shutterstock.com

Lietuviete Žavinta Globite, kura kopā ar vīru devās atvaļinājumā uz Ēģipti, cerēja izklaidēties, atpūsties, izbaudīt siltumu un sauli. Plāns bija veiksmīgs, līdz pāris devās veikt Covid-19 testu pirms došanās uz Lietuvu. Pēc atbilžu saņemšanas pāris sapratis, ka brīvdienas tik drīz nebeigsies, jo testu rezultāts ir pozitīvs, vēsta ziņu medijs "15min.lt".

Īsi pirms Ziemassvētkiem Žavinta kopā ar vīru devās atvaļinājumā uz Hurgadu. Pēc sievietes teiktā, pirms izlidošanas viņiem bija jāveic PCR testi. Kad lidmašīna nolaidās, pāris, iespējams, daļēji bija aizmirsis par pandēmiju, jo Ēģiptē dzīve rit gandrīz normāli.

"Tur iesaka nēsāt maskas, taču tās nēsā tikai viesnīcas darbinieki. Distance netiek ievērota," stāsta lietuviete.

Pirms atgriešanās Lietuvā Žavinta kopā ar vīru Hurgadā veica Covid-19 testus. Rezultātā viņa saņēma pozitīvas atbildes.

"Man bija ļoti bail, tomēr vīrs bija mierīgs. Uzreiz sapratām, ka lidmašīnā mūs noteikti nelaidīs, tāpēc būs kaut kur jādzīvo un jāiegūst pārtika. Taču viesnīca mūs nomierināja," stāsta lietuviete. 

Kādā sociālo tīklu "Facebook" grupā pāris dalījās ar to, ka viesnīca viņus pārcēla uz citu ēku, kur viņiem iedeva dvieļus, kasti ar dzeramo ūdeni, tualetes papīru, apsargu aiz durvīm, un viesnīcas darbinieki noskaidroja, kāds ēdiens viņiem garšo.

"Nākamajā dienā devāmies vēlreiz pārbaudīties. Reģistratūras darbinieki noorganizēja taksometru, aizveda mūs uz testēšanas centru, šoferis paņēma pases, pārbaudīja tās un pēc 10 minūtēm atgriezās kopā ar darbinieku, kurš mašīnā mums veica Covid-19 testus. Pēc 20 minūtēm atkal saņēmām pozitīvus testa rezultātus," norāda sieviete. 

Atgriežoties viesnīcā, reģistratūras darbinieki teica, ka tagad viņiem pāris būs jāpārbauda ik pēc trim dienām - līdz brīdim, kad testi būs negatīvi.

"Pati izolācija izskatās šādi. Trīs reizes dienā - pulksten 16.00, starp pusdienām un vakariņām - uz istabu tiek atnestas picas.

Katru vakaru atnāk ārsts, lai apskatītos, vai vēl esam dzīvi, mēra temperatūru, pulsu, jautā, kā jūtamies, iedod nepieciešamos medikamentus.

Iet nekur nedrīkst. Kad beidzās ūdens vai tualetes papīrs, palūdzām apsargam un viņš visu nokārtoja," stāsta lietuviete.

Lietuvietes vīram Covid-19 tests bija negatīvs jau pēc piecām dienām. "Man negatīvs tests kļuva tikai 12. dienā. Vīram bija iespēja lidot mājās vai palikt kopā ar mani, tāpēc parakstīja dokumentu, ka brīvprātīgi paliks pie manis un viesnīca nereaģēs, ja atkal inficēsies.

Lai arī tests bija negatīvs, viņš tik un tā nevarēja nekur aizbraukt, un bija jāmaksā par nakšņošanu viesnīcā - aptuveni 250 eiro par trim naktīm līdz nākamajai pārbaudei," pieredzē dalās lietuviete.

Sieviete ir pateicīga tūrisma aģentūrai, kas pāri nomierināja un pēc katras pārbaudes rezervēja vietas nākamajam lidojumam, lai uzreiz pēc atveseļošanās varētu lidot mājās.

"Covid-19 dēļ mums radās papildu izmaksas aptuveni 800 eiro apmērā.​ Es teiktu, ka viesnīcā ir labāk nekā mājās, jo nav jāmazgā trauki, jākārto telpas, un, izejot uz balkona, gaida 25 grādi karstuma. Labāka izolācija nav iedomājama," vēsta sieviete. 

Pāris stāsta, ka būt izolētam viesnīcā nav biedējoši. Pēc sievietes teiktā, darbinieki ir labestīgi, draudzīgi un vienmēr parūpējās par to, ko pāris lūdza.

Pārējiem pandēmijas laika ceļotājiem Žavinta iesaka atpūsties un izbaudīt ceļojumu, jo inficēties var jebkur - gan Lietuvā, gan Ēģiptē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu