VIDEO ⟩ "Biju trīs servisos, visos teica, ka motors ir "beigts"." Jelgavnieks "iegrābjas" autoplacī (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OlegRi/Shutterstock

Almants decembrī apmeklēja mājaslapu "autoselect.lv", lai atrastu interesējošu automašīnas modeli. Ierodoties tirdzniecības vietā Granīta ielā 2, no automašīnas nav bijis ne vēsts, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Darbinieki norādījuši, ka interesējošais spēkrats nemaz nav autoplača rīcībā. Almants bijis neizpratnē par "autoselect.lv" darbinieku teikto, jo pirms braukšanas no Jelgavas sazinājies ar uzņēmuma pārstāvjiem, kuri apgalvojuši pretējo.

Potenciālais pircējs vīlies, ka ir apmānīts un ceļš no Jelgavas mērots lieki. Almants gan ļāvies plača tirgotāja piedāvājumam apskatīt citas mašīnas. Tirgotājiem nosaukta ikmēneša maksa, ko pircējs var atļauties, kā arī marka, degvielas un transmisijas tips.

Almantam piedāvāti dažādi citu marku spēkrati, kā arī vairākas reizes, ejot garām kādam "VW Touareg", pārdevējs esot komentējis:

"Ja man būtu iespēja, es ņemtu šo "Touareg". Esot baigi labs, nupat no ārzemēm." Sākotnēji Almants spēkratam nav pievērsis uzmanību, jo tas bija ar automātisko pārnesumu kārbu.

Lai pirms Ziemassvētkiem mājās neatgrieztos tukšām rokām, Almants nolēmis uzticēties pārdevējam un iegādāties ieteikto spēkratu. "Autoselect.lv" mājaslapā norādīts, ka automašīnas ir pārbaudītas un nav nepieciešams veikt tūlītējus ieguldījumus, kas pircējā radīja uzticību.

"Viss ir kārtībā, mašīnai viss strādās, viss darbosies, ja kādas problēmas, zvani, atrisināsim," sarunu ar tirgotāju atstāsta Almants.

"Pēc tam, kad ieskrējos uz aptuveni 100 kilometriem stundā un samazināju ātrumu, jutu vibrācijas. Vēlāk arī salonā bija jūtama smaka. Apstājos stāvlaukumā, zem motora pārsega viss dūmoja. Aizbraucu uz servisu, tur teica, ka tas varētu būt nopietns defekts. Pēc tam Jelgavā biju trīs servisos, visos teica, ka motors ir "beigts". Vairs neko nevarot izdarīt. Vajagot pilnībā izjaukt motoru, lai saprastu, kas par vainu. Pēc tam jāsaliek atpakaļ. Tas izmaksātu mašīnas vērtībā," atceras Almants.

2003. gada mašīna maksājusi 5400 eiro, vīrietis ņēmis līzingu uz septiņiem gadiem, un galarezultātā nāksies atdot vairāk nekā 11 000 eiro. Kad Almants par "autoselect.lv" ierakstījis atsauksmi internetā, viņam jebkāda palīdzība esot atteikta.

Līgumā norādīts, ka mašīnu var atdot, ja kopš pirkuma brīža nav pagājušas 14 dienas, nav defektu un ja nobraukums nav lielāks par 200 kilometriem. Ar šādu ierobežojumu jaunais mašīnas īpašnieks no autoplača nevar aizbraukt pat līdz otrai lielākajai pilsētai Latvijā - Daugavpilij. Almants nobraucis vairāk nekā 2000 kilometru.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu