Olimpisko spēļu organizatori ar prezervatīvu izdalīšanu radījuši pretrunu tuvības jautājumos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pekinas olimpiskajā ciematiņā izdalītie prezervatīvi
Pekinas olimpiskajā ciematiņā izdalītie prezervatīvi Foto: Reuters/ScanPix

Ziņu medijs "Reuters" vēsta, ka Pekinas olimpisko spēļu ciematā dzīvojošie sportisti no organizatoriem saņems vairākus bezmaksas prezervatīvus, tomēr jebkāda veida tuvību aicināts nepiekopt.

Katrās olimpiskajās spēlēs organizatori parūpējas par sportistu drošību ne tikai sacensībās, izdalot bezmaksas prezervatīvus. Nesenajās Tokijas spēlēs ap šo jautājumu izcēlās plaša ažiotāža, ņemot vērā, ka sportistu istabās tika izvietotas tā sauktās "pret-seksa" gultas, kuras bija veidotas no kartona.

Pirmie žurnālisti, kuri jau paspējuši ierasties Pekinas olimpiskajā ciematā atklājuši, ka viņu numuriņos atstāti pieci prezervatīvi ar individuāli veidotiem iepakojumiem.

Olimpisko spēļu organizatori ziņu medijam "Reuters" norādīja, ka bezmaksas prezervatīvus saņems visi olimpiskā ciemata iemītnieki.

"Visi olimpieši un viņu personāls saņems pietiekamu skaitu ar bezmaksas prezervatīviem brīdī, kad viņi ievācas savās istabiņās," norādījuši organizatori.

Tomēr olimpisko spēļu drošības protokolā sportisti tiek aicināti izvairīties no jebkāda fiziska kontakta. Piemēram, atlēti tiek aicināti neapskaut viens otru, nesarokoties un pat "nedot pieci".

Pekinas ziemas olimpiskās spēles norisināsies no 4. līdz 20. februārim.

Latviju četrgades ziemas sporta lielākajā notikumā pārstāv 57 sportisti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu