"Visiem jau ir mazbērni." Vīrietis Ķīnas dzelzceļa stacijā veic pašnāvības mēģinājumu, kaunoties par neprecēto dēlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: zhu difeng/Shutterstock

Kāds vīrietis Ķīnā mēģinājis izdarīt pašnāvību, pārdozējot medikamentus, jo kaunējies no dēla, kurš 29 gadu vecumā vēl ir brīvs no attiecībām, vēsta portāls "Insider".

Atsaucoties uz vietējo ziņu izplatītāja "Knews" sacīto, vārdā nenosauktais 55 gadus vecais vīrietis šā gada 22. janvārī pasniedzis pašnāvības vēstuli apsargiem Šanhajas dzelzceļa stacijā un sacījis, ka esot tikko pārdozējis medikamentus. Tad viņš noģība uz vietas, atklāja viens no Knews intervētajiem apsargiem.

Vēstulē, kas adresēta dēlam, vīrietis rakstīja, ka "nodzīvojis kaunpilnu dzīvi", jo viņa dēlam jau sen bija laiks veidot ģimeni.

"Ciematā mana vecuma cilvēkiem visiem jau ir bērni un mazbērni... bet tev ir 29, un neesi neko sasniedzis," viņš rakstīja.

Kamēr vīrietis atlabst un saņem stacionāro ārstēšanu, šis gadījums ir izraisījis diskusiju sociālajos medijos par spiedienu jauniešiem Ķīnā agrā vecumā veidot attiecības.

Mikroblogošanas vietnei "Twitter" līdzīgajā Ķīnas platformā "Weibo" kāds lietotājs izteicās, ka viņš kā tēvs var šo attiecināt arī uz sevi.

"Tēva pienākums ir labi audzināt dēlu un dot viņam labu izglītību, bet arī redzēt viņu precējušos un sākam biznesu. Tikai tad viņš būs pabeidzis savu misiju," viņš rakstīja.

Citi komentē, ka šī vīra dēlam būs vēl grūtāk sākt attiecības, jo tagad spiediens no radiniekiem ir pārāk liels.

Ķīnā tiek gaidīts, ka cilvēki apprecēsies pirms 30 gadu vecuma sasniegšanas, un tas nav nekas neparasts, ka vecāki virza savus bērnus šajā virzienā, pat sarunājot viņu vietā randiņus.

Ja jaunas sievietes nav precējušās pēc 27 gadiem, viņas tiek sauktas par "šeng nu" jeb "pāri palikušajām sievietēm".

Kas attiecas uz jauniem vīriešiem, viņus piespiež apprecēties, cik vien ātri iespējams, jo viņiem ir "paredzēts radīt pēcnācējus", stāstīja Singapūras Nacionālās universitātes socioloģijas eksperte Dr. Mu Ženga.

"Apprecēšanās ir bijusi arī svarīgs sociālās nobriešanas un personīgo panākumu rādītājs," viņa sacīja.

"Ņemot vērā Ķīnas augstās mājokļu cenas un gaidas, ka vīrieši uzņemsies lielāko daļu izmaksu mājsaimniecibā, salaulāšanās apliecina, ka vīrietis ir sociāli un finansiāli gatavs."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu