Svētdien būs mākoņains un vējains laiks. Daudzviet apgrūtināta braukšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Daniel Tuttle/Unspalsh

Svētdienas, 30. janvāra, rītā Latvijā ir mākoņains un vējains laiks, daudzviet līst, vietām snieg slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi.

Novērojumu stacijās Kurzemē un Zemgalē pārsvarā nav sniega segas, daudzviet Vidzemē un Latgalē tā ir 10-20 centimetrus bieza, Alūksnē sniega dziļums sasniedz 25 centimetrus. Novērojumu stacija Dagdā ziņo, ka sniega kārtas biezums pieaudzis no 12 līdz 31 centimetram, - visticamāk, vietā, kur automatizēti tiek mērīts sniega dziļums, izveidojusies kupena.

Gaisa temperatūra 0..+4 grādi. Augstākā temperatūra bija pusnaktī Kurzemē, Liepājā un Rucavā tā sasniedza +5,8 grādus. 29. un 30. janvāra siltuma rekords Latvijā ir attiecīgi +7 un +8 grādi.

Valsts austrumu daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 8-13 metri sekundē, nakts sākumā bija brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē.

Kurzemē un Zemgalē rietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 13-18 metri sekundē, Kurzemes rietumkrastā līdz 22 metriem sekundē. Stiprākās brāzmas naktī bija 27 metri sekundē Liepājas ostā.

Rīgā dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē; sestdienas vakarā to spēks sasniedza 18-21 metru sekundē. Gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Baltijas jūrā plosās spēcīga vētra, Dānijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 40 metriem sekundē. Visā Latvijas piekrastē - tai skaitā galvaspilsētā - paaugstinājies ūdens līmenis, vidēji metru virs normas.

Apgrūtināta braukšana Latvijas austrumu un centrālajā daļā

Svētdienas rītā sniegs un apledojums Latvijas austrumu un centrālajā rajonā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 151 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ainažu šosejas (A1) posmā no Rīgas līdz Ainažiem, uz Vidzemes (A2), Valmieras (A3) šosejas, Rīgas apvedceļi (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6). Tāpat jārēķinās ar apledojumu uz Bauskas šosejas (A7) posma no Rīgas līdz Dimzukalnam, Jelgavas šosejas (A8) posma no Rīgas līdz Jelgavai un Liepājas šosejas (A9) posma Rīga-Kaģi.

Grūtāk izbraucama ir arī Ventspils (A10), Rēzeknes (A12), Kokneses šoseja (P80), kā arī Grebņeva-Medumi šoseja (A13), Daugavpils apvedceļš (A14) un Rēzeknes apvedceļš (A15).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkārtnē.

LVC uzsver, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu