Dzīve ar neticami lielu grūtniecības vēderu. Trīnīšu mammas pieredze

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: filippaophelia/ Instagram

Sieviete, kura gaidīja piedzimstam trīnīšus, guva lielu sociālo tīklu lietotāju uzmanību, kad dalījās ar savu grūtniecības stāstu un attēliem ar pārsteidzoši lielo vēderu, vēsta "Metro".

Dāniete Mišela Meiere-Morsi aprakstīja savu grūtniecību "Instagram" vietnē. Sieviete dalījās ar attēliem, kuros bija redzams viņas milzīgais vēders. Grūtniecības laikā vēders kļuva violets un bija klāts ar zilumiem.

Mišelas trīnīši Čārlzs, Teodors un Gabriels pasaulē nāca 15. janvārī ar ķeizargrieziena palīdzību. Viņai bija pagājušas tikai 35 grūtniecības nedēļas.

Mišela jau pirms grūtniecības bija divu meiteņu mamma. Trīs dienas pirms dzemdībām Mišela sekotājiem atklāja savas bailes, sakot, ka nejūtas trīnīšiem gatava.

"Es pavisam nopietni nejūtos gatava trim mazuļiem," viņa rakstīja savā profilā.

"Es naivi cerēju, ka kaut kad būšu gatava - izjutīšu prieku, ka grūtniecība tuvojas beigām un beidzot satiksim mūsu trijotni. Bet, ja nebūtu šo ārkārtīgo sāpju, trīnīšiem būtu jāpaliek vēderā vēl mēnesi vai pat trīs. Tas viss šķiet tik biedējoši," emocijās dalās Mišela.

Māmiņa arī atklāja, ka vēlas nolīst kaktiņā un raudāt. Pēdējā vakarā pirms dzemdībām Mišela atklāja, ka viņai ir ļoti bail no tā, ka pasaulē nāks trīs bērni, un viņai šis notikums šķiet prātam neaptverams. 

"Bet, par laimi, es zinu, ka vienīgais, kas man rīt kļūs svarīgs, ir manu zēnu labsajūta," atzīst jaunā māmiņa.

Sieviete atklāja, ka 36 stundu ilgās dzemdības bija viena no mežonīgākajām pieredzēm viņas dzīvē. 

"Mani moka neiedomājamas sāpes," viņa rakstīja pēc mazuļu piedzimšanas. "Un šobrīd es nespēju iedomāties, ka šis murgs beigsies. Par laimi, man palīdz uz manām krūtīm guļošie trīs burvīgie zēni. Jā, man jau ir bijis tas prieks viņus visus vienlaicīgi turēt savās rokās — un tas bija brīnumaini."

Mišela atzina, ka, neskatoties uz pārdzīvoto, viss bija tā vērts, jo tagad viņas sirds ir piepildīta ar laimi un mīlestību.

"Manā vēderā ir tukšums, bet mana sirds un rokas nekad nav bijušas tik pilnas ar mīlestību un laimi," viņa stāsta.

Nākamajās dienās pēc dzemdībām Mišela vietnē "Instagram" stāstīja: lai gan viņas vēders nu apjomā ir ievērojami mazāks, radušās citas problēmas.

"Tas ir smags un neticami sāpīgs," sieviete atzīmēja. "Ķeizargrieziens nav grūts – ja vien man nav jāklepo, jāšķauda vai, pasarg dievs, jāvemj. Bet zarnas lielajā dobumā kustas, kas rada neērtas sajūtas un sāpes."

"Dzemde atrodas tieši blakus ādai un ir ļoti jutīga - pat vieglākie pieskārieni sāp," stāsta mamma. "Un pēdējās dienās mans vēders ir šķitis kā liels melns zīmogs, pat elpot ir sāpīgi."

Tikmēr ārsti atklāj, ka māmiņas dzemdē bija sakrājušās asinis, no kurām viņas ķermenis nespēja atbrīvoties. Tas palielināja iekaisuma risku, tāpēc viņai ieteica veikt operāciju, kurā ārsti no dzemdes izņem patoloģiskos audus.

Pēc dzemdībām Mišela pirmo reizi saskārās ar izaicinājumu vienlaicīgi audzināt piecus mazus bērnus.

"Ak, cik daudz es pēdējās dienās esmu raudājusi un jutusies sadalīta vairākās daļās, nogurusi, satriekta un padevusies," sieviete atklāti dalījās savās izjūtās.

Viņa atzīst, kas tas bija daudz grūtāk, nekā viņa to sākotnēji bija iedomājusies. Viņas ģimenē ir jaundzimuši trīnīši un divas trīs gadus vecas meitenītes. Sieviete stāsta, ka viņas meitas kopš zēnu piedzimšanas ir dusmīgas, garlaikojas un ir nepaklausīgas.

"Viņām mūsu pietrūkst, un viņas noteikti jūtas zināmā mērā pieviltas. Un tas ir pilnīgi saprotams," saka Mišela.

Māmiņa šobrīd cenšas veltīt vienādu uzmanību katram bērnam, lai neviens nejustos atstumts. Mišelas grūtniecības laikā simtiem cilvēku komentāru sadaļā rakstīja viņai slavinošus un iedrošinošus vārdus.

"Cik pārsteidzošs ir sievietes ķermenis! Tu esi brīnišķīga," rakstīja viens no komentētājiem.

"Ķermenis spēj paveikt pārsteidzošas lietas. Tas ir tik traki," piebilda kāds cits.

Savukārt trešā rakstīja: "Ļoti priecājos, ka ar mani kas tamlīdzīgs nenotika! Man iesāpas, par to iedomājoties vien."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu