VIDEO Covid-19 izplatības mazināšana un palīdzības sniegšana Ukrainai. Valdība informē par sēdē nolemto (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ministru kabinets otrdien, 1. februārī, lēma par lēmuma projektu, kas paredz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru nosūtīšanu apmācības operācijā Ukrainā, un finansējuma piešķiršanu Covid-19 apkarošanas mērķiem, kā arī citiem sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem. Ziņu medijs "Apollo.lv" piedāvā preses konferences arhīvu.

Preses konferencē piedalās:

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece;

Iekšlietu ministre Marija Golubeva;

Veselības ministrs Daniels Pavļuts;

Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs;

Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Video: Ministru kabineta preses konferences arhīvs

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pieļauj iespēju atteikties no "iekšzemes" Covid-19 sertifikātu izmantošanas atsevišķos gadījumos.

Premjers otrdien valdības sēdē atzīmēja, ka pašlaik Covid-19 omikrona paveids izraisījis ļoti lielu saslimšanu, kas savukārt ir izaicinājums sistēmām, vienlaikus, par laimi, tas nerada lielu noslodzi slimnīcām.

"Tas rod cilvēkos frustrāciju, kurai nevajadzētu būt. Mums ir jāstrādā, un ir lūgums nākt ar priekšlikumiem, ko darīt, lai mēs varētu šo situāciju izmainīt. Tur es domāju, ka jāstrādā visiem roku rokā cieši kopā," sacīja Kariņš.

Viņš atzīmēja, ka tāpat pašlaik valstij ir izaicinājums ar Covid-19 testēšanas kapacitātēm, jo ir novērojamas situācijas, kad cilvēki, kuri uz testu veikšanu rindā gaida nedēļu, omikrona paveida gadījumā jau testa veikšanas brīdī var uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Tāpat redzami arī pretēji gadījumi - kur cilvēks, ilgi gaidot rindā, saņem pozitīvu rezultātu, tomēr šādos gadījumos tiek anulēts viņa Covid-19 sertifikāts pakalpojumu saņemšanai.

"Ja tests vēl ir pozitīvs, no tā brīža sertifikāts ir anulēts uz nedēļu, kaut gan varbūt tam cilvēkam faktiski pazūd visi simptomi. Mums rodas efekti, kuri nebija domāti un nebija paredzēti. Bet šis diemžēl nav Operatīvās vadības grupas (OVG) līmeņa jautājums, ko izrunāt. Tas ir konkrētas ministrijas un Slimību kontroles un profilakses centra [jautājums], lai, iespējams, arī kaut ko mainītu testēšanas algoritmos," norādīja Ministru prezidents.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu