Pētījums: 17% Latvijas iedzīvotāju uzticas ātro antigēnu testu rezultātiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Tikai 17% Latvijas iedzīvotāju uzticas Covid-19 ātro antigēnu testu rezultātiem, liecina uzņēmuma "Kantar" šī gada janvārī veiktais Covid-19 barometra pētījums.

"Kantar" pētījums atklāj, ka šobrīd Latvijā 87% iedzīvotāju jau ir izslimojuši vai arī zina kādu, kurš ir slimojis Covid-19. Salīdzinājumā ar pagājušā gada septembri, šis rādītājs ir palielinājies par 10 procentpunktiem.

Līdz ar saslimstības pieaugšanu, apmēram puse jeb 53% iedzīvotāju bija veikuši Covid-19 ātro antigēna testu.

38% iedzīvotāju bija svarīgi pēc iespējas ātrāk pārliecināties par savu veselību, ja ir aizdomas par saslimšanu. Tāpat 37% iedzīvotāju norādījuši, ka izmantojuši ātros antigēna testus, jo negatīvu testu nepieciešams uzrādīt darba vietā vai mācību iestādē, savukārt 30% vēlējušies apmierināt personīgo interesi, liecina "Kantar" pētījums.

Vērojams, ka biežāk Covid-19 ātro antigēna testu veic iedzīvotāji vecumā 35-44 gadi jeb 65%, kas saistīts ar to nepieciešamību darbam. Pēc statistikas 67% iedzīvotāju ir augstākā līmeņa vadītāji un 64% - speciālisti. Tāpat 61% gadījumu Covid-19 ātro antigēna testu veic ģimenes, kurās ir divi un vairāk bērni.

Lai gan paštesti kļūst arvien pieprasītāki, tikai 17% iedzīvotāju uzticas Covid-19 ātro antigēnu testu rezultātiem, kamēr 41% neuzticas patstāvīgi veikto Covid-19 testu rezultātiem.

47% iedzīvotāju skaidrojuši, ka piesardzība pret paštestiem ir saistīta ar to, ka cilvēki vairāk uzticas laboratoriski veiktajām analīzēm. Vienlaikus 41% iedzīvotāju neuzticības pamatā ir radu, draugu un paziņu atsauksmes par neprecīziem rezultātiem.

"Kantar" Covid-19 barometra pētījumā pētīts, kā Covid-19 ietekmē patērētāju rīcību, attieksmi un gaidas. Globālā līmenī katrā pētījuma vilnī tiek aptaujāti ap 100 000 cilvēku vairāk nekā 60 valstīs, savukārt Latvijā pētījums veikts no šī gada 20.janvāra līdz 24.janvārim, aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu