Noziedznieki vīrietim izkrāpj 6000 eiro, uzdodoties par bankas pārstāvjiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Rīgā noziedznieki, uzdodoties par "Luminor" bankas pārstāvjiem, kādam vīrietim izkrāpuši 6000 eiro, turklāt pēdējās dienās saņemta informācija par astoņiem Latvijas iedzīvotājiem, kas cietuši no viltus banku darbiniekiem, informēja Valsts policija.

Policija brīdina sabiedrību par krāpniekiem, kuri iedzīvotājiem e-pastos nosūta ziņas "Luminor" bankas vārdā, aicinot atvērt saiti uz viltus internetbankas lapu.

1.februārī Rīgas Zemgales iecirknī saņemts iesniegums no vīrieša, kurš ziņoja, ka, atverot šādā vēstulē atsūtītu saiti un ievadot "Smart-ID" datus, no viņa konta noņemti 6000 eiro. Tāpat policijā ir vērsušies iedzīvotāji, kuri ziņojuši par šādu e-pastu saņemšanu, bet nav uzķērušies uz krāpnieku āķiem.

Dažādu krāpniecisku e-pastu izsūtīšana, mēģinot izkrāpt bankas datus, arī citu uzņēmumu un iestāžu un uzņēmumu vārdā, ir bieži sastopama. Noziedznieki ticamības radīšanai arī atdarina kredītiestāžu vai uzņēmumu vizuālo identitāti.

Policija vērš uzmanību, ka šādos gadījumos e-pasta adrese, no kuras ir atsūtīta krāpnieciskā vēstule, nesakrīt ar uzņēmuma oficiālo e-pasta adresi. Tāpat krāpniecisko interneta vietņu, uz kurām tiek aizvilināti iedzīvotāji, adreses nesakrīt ar uzņēmumu oficiālo mājaslapu adresēm.

Aizvien izplatīti ir arī krāpnieciski telefona zvani, krāpniekiem uzdodoties par banku darbiniekiem un apgalvojot, ka banku kontos tiek veiktas nelikumīgas darbības, pēc kā izvilinot bankas kontu piekļuves datus.

Šonedēļ četru dienu laikā, no 31.janvāra līdz 3.februārim, saņemta informācija jau no astoņiem Latvijas iedzīvotājiem, kas cietuši no viltus banku darbiniekiem.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, sargāt savus personīgos un bankas kontu datus, nevērt vaļā aizdomīgos e-pastos saņemtas saites un kritiski izvērtēt jebkuru saņemto informāciju!

Gadījumos, ja ir notikusi krāpšana, par to iespējams ziņot, vēršoties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai iesniedzot iesniegumu elektroniski portālā "Latvija.lv".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu