Zinātnieks uzskata, ka sertifikātus varētu neprasīt vietās, kur tiek lietotas maskas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Covid-19 sertifikātus varētu neprasīt vietās, kur tiek lietotas maskas, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas Jautājums" sacīja Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Jānis Kloviņš.

Zinātnieks gan uzsvēra, ka joprojām visiem iedzīvotājiem vajadzētu vakcinēties, kā arī saņemt balstvakcināciju, lai pasargātu sevi. Tāpat Kloviņš pauda, ka vakcinācijas sertifikāta prasībai "nevajadzētu būt kā sodam tiem, kas nav potējušies".

Eksperts pauda, ka atlase, kur tiek prasīti sertifikāti, varētu būt krietni selektīvāka atlase, piemēram, tos varētu neprasīt veikalos, bet sporta sacensībās sertifikāti būtu nepieciešami.

Kloviņš pieļāva, ka sertifikāti varētu būt obligāti vietās, kur nelieto maskas, bet tur, kur tik un tā cilvēki lieto aizsardzības līdzekļus, sertifikātus varētu arī neprasīt.

Gan Kloviņš, gan otrs raidījuma viesis, Pasaules Veselības organizācijas Latvijas biroja vadītājs Uldis Mitenbergs, noraidoši izturējās pret ideju, ka cilvēki varētu nevis doties vakcinēties, bet gan speciāli mēģināt inficēties ar omikrona variantu, norādot, ka tas ir pretrunā ar veselo saprātu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu