Medijs: Atrisinājumam tuvojas skandāls ap Krievijas Olimpiskās komitejas daiļslidošanas komandu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: AP/Scanpix

Ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai labvēlīgu lēmumu varētu noslēgties skandāls ap Kamilas Vaļijevas dopinga testu rezultātiem, vēsta "Championat".

KOK daiļslidošanas komanda pirmdien nodrošināja olimpisko zeltu. Tomēr pēcāk publiskajā telpā parādījās informācija, ka kādam no KOK sportistiem bijuši pozitīvi dopinga testu rezultāti.

Situācijai attīstoties, kļuva zināms, ka "vaininiece" ir 15 gadus vecā Krievijas daiļslidošanas superzvaigzne Kamila Vaļijeva.

Jaunās sportistes diskvalifikācijas gadījumā zelts, iespējams, tiktu atņemts visai KOK komandai un arī pati Vaļijeva, protams, nevarētu startēt dāmu individuālajās sacensībās.

Tika ziņots, ka sportistes asinīs atrastas trimetzidina pēdas. Šis preparāts tiek izmantots stenokardijas ārstēšanā. Tiesa pozitīvais tests veikts vēl mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm.

Tomēr "Championat", atsaucoties uz divām situācijai pietuvinātām personām, norādīja, ka Vaļijeva netiks diskvalificēta.

Līdz ar to KOK daiļslidotāju komanda saglabās olimpisko zeltu, bet Vaļijeva, kura tiek uzskatīta par izteiktu favorīti arī individuālajās sacensībās, varēs doties uz ledus, lai cīnītos arī par pārējo disciplīnu medaļām.

Jaunā daiļslidotāja ceturtdien arī aizvadījusi treniņu kopā ar pārējiem KOK daiļslidotājiem.

"Mēs lūdzam un ceram, ka visi iesaistītie sportisti būs pacietīgi un saprotoši, tomēr tā ir juridiska lieta," norādījis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvis Marks Edamss.

"Visi mēģina strādāt pēc iespējas ātrāk visu iesaistīto interesēs. Mēs saprotam, ka cilvēki, jo īpaši sportisti, vēlas, lai tas tiktu atrisināts," SOK pārstāvis teica.

ISU izplatītais paziņojums arī ir ļoti vispārīgs, paužot, ka, "komentējot nesen medijos izskanējušo par daiļslidošanas komandu sacensībām, Starptautiskā Slidošanas savienība nepublisko nekādu informāciju par iespējamiem antidopinga noteikumu pārkāpumu".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu